€ 392,09 – € 470,26

Leiderschaps-programma: vertrouwen en moreel leiderschap

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Landgoed Ewijckshoeve

Soestdijkerweg 12

3734 MH Den Dolder

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vertrouwen en moreel leiderschap; voorwaarden voor agile organisaties

Door de dagelijkse confrontatie met (inter)nationale politieke ontwikkelingen is het niet verwonderlijk dat leiderschap en vertrouwen thema’s zijn die veel mensen bezighouden. Ook binnen organisaties wordt vertrouwen steeds vaker gezien als de key-factor voor succes. Het gebrek eraan, namelijk ongeloofwaardigheid, heeft grote gevolgen voor de reputatie en aantrekkingskracht. Ook in het licht van de wens organisaties steeds meer wendbaar of ‘agile’ te maken, speelt vertrouwen een grote rol; immers, de kern van agile organisaties is verantwoordelijkheden en bevoegdheden laag in de organisatie leggen en daarmee sneller kunnen inspelen op signalen van klanten en andere stakeholders.

De sleutel tot het creëren van vertrouwen ligt in het moreel leiderschap. Moreel leiderschap geldt niet alleen voor leiders, maar voor iedereen.

Tegelijkertijd is de invloed van de leider van doorslaggevend belang als het gaat om het bepalen van de koers van de organisatie en het uitdragen van de cultuur. Daarom is zeker voor leiders de component ‘moreel kompas’ essentieel.

Alleen als een cultuur van moreel leiderschap kan worden gerealiseerd kan ook vertrouwen duurzaam voortbestaan en kunnen organisaties wendbaarder worden.

Human Insight heeft in samenwerking met kennispartner Xiel een leiderschapsprogramma ontwikkeld rondom de 7 Principles of Moral Leadership:

1. Sensitiviteit

2. Veerkracht

3. Flexibiliteit

4. Energie

5. Zelfrefelctie en moreel kompas

6. Openheid

7. Intelligentie

Programma Doelstelling:

De doelstelling van dit leiderschapsprogramma is bestuurders/directeuren in staat te stellen hun (deel van de) organisatie vorm te geven naar de beginselen van moreel leiderschap. Dit houdt in dat zij in staat zijn om te reflecteren op het eigen gedrag in het licht van moreel leiderschap, en ook anderen bewust kunnen maken van morele kwesties in het kader van het vormen van een vertrouwenscultuur. Vertrouwen is immers het beginpunt voor een wendbare organisatie.

Doelgroep

Directeuren, bestuurders en toezichthouders die willen bouwen aan vertrouwen in de organisatie omdat zij intrinsiek menen dat dit de kwaliteit van de organisatie ten goede komt en daarmee hun medewerkers en klanten.

Werkwijze in het programma

Inzicht geven in moreel leiderschap en handvatten aanrijken waarmee deelnemers zichzelf en anderen als zodanig kunnen beoordelen en voorzien van adviezen om integriteit in de organisatiecultuur te incorporeren. Theorie en praktijk worden sterk aan elkaar gekoppeld en uiteraard is er ruimte voor eigen casuistiek.

Het programma wordt begeleid door een tweetal vaste hoofdtrainers. Gecombineerd met de maximum groepsgrootte van acht personen maakt dit dat we veel persoonlijke aandacht kunnen bieden.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Landgoed Ewijckshoeve

Soestdijkerweg 12

3734 MH Den Dolder

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen