€ 6,30 – € 16,73

Les Goûts Réunis: Duo Verso

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom en ontdek de veelzijdigheid van de blokfluit en haar repertoire tijdens het 14e seizoen van Les Goûts Réunis, georganiseerd door The Royal Wind Music.

Deze editie: Duo Verso met Panga Panga!

Matthijs Koene, panfluit
Stefan Gerritsen, gitaar.

Al sinds 1997 vormen Matthijs Koene en Stefan Gerritsen een vast duo, dat een heel eigen plek heeft verworven op de klassieke podia. Zij worden niet alleen geprezen om hun virtuositeit en geoliede samenspel, maar ook voor hun veelzijdige en avontuurlijke programmering. Hun concerten vormen een coherent geheel, waarin verbanden worden gelegd tussen bestaande klassieke werken en“ topstukken” uit hun eigen repertoire.

Voor het nieuwe concertseizoen heeft Verso een programma samengesteld waarin de namen van grote componisten niet ontbreken. Zo spelen zij de sonate in e-klein BWV 1034 voor fluit en basso continuo van Johann Sebastian Bach en de Arpeggione-sonate van Franz Schubert. Op dit moment is de legendarische Cubaanse componist en guitarist Leo Brouwer een nieuwe compositie aan het schrijven voor Verso. De première van dit stuk is gepland op 23 juni 2019 in de Amstelkerk!

Verso won de Vriendenkrans en Concertgebouwprijs in 2003, de prijs voor eigentijdse muziek van het Comradio concours in Barcelona en de IBLA grand Prize in Italië. Het duo maakte tournees in de Verenigde Staten, Griekenland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika. In 2007 gaven Matthijs en Stefan een recital in de beroemde Carnegie Hall in New York.

Panfluit-gitaar is geen alledaagse combinatie. Het creëren van een autonoom repertoire voor panfluit en gitaar is dan ook het hoofddoel van het duo. Toch staat ook ouder repertoire regelmatig op de lessenaar: werken van Bélà Bartok, Mauro Giuliani, Astor Piazzolla, John Dowland, Nicolo Paganini, Maurice Ravel en andere componisten. Het duo werkt ook regelmatig samen met andere musici en ensembles.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen