Les Goûts Réunis: Verena Barié - kanal_profan.

Venster Acties en details

Postponed

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Opening van een nieuw seizoen Les Goûts Réunis met blokfluitiste en componiste Verena Barié en haar programma kanal_profan.

Over dit evenement

kanal_profan is een muzikale uitvoering met een digitaal ensemble van kerkklokken van Keulen in samenspel met blokfluiten, elektronica en de klokken van De Duif.

Sinds het begin van het klokkenspel worden klokken omarmd als cultuuroverstijgend en krachtgevende ambassadeurs van de gemeenschap, wat nu nog meer van essentieel belang lijkt te zijn in onze huidige tijd van pandemische lockdowns. Het werk kanal_profan verbindt de Keulenaars met de Amsterdammers door het geluid van acht kerktorens in een muzikale dialoog met De Duif.

Het programma van kanal_profan bestaat uit drie delen en volgt de liturgische betekenis van kerkklokken:

“ad invocandum, ad congregandum et ad inchoandum”

”om te bellen, te verzamelen en te beginnen”

Dit is geen “klassiek” concert programma, maar een grotere compositie van 35-40 minuten met drie delen en presentaties over de Klokken en het idee van een cartografie door klank.

Verena Barié (*1994) is een blokfluitiste, componiste, curator en improvisator gevestigd in Keulen (Duitsland). Ze werkt het liefst op de grenzen van oude muziek en nieuwe media. Als blokfluitiste heeft ze een diepe liefde voor het instrument en zijn repertoire. En streeft ze naar een transdisciplinair podium voor reflectie door middel van veronderstelde archaîsche texturen.

Verena is in 2019 afgestudeerd van de Conservatorium van Amsterdam en sinds 2017 onderdeel van The Royal Wind Music. Zij heeft opgetreden van Kroatië tot Mexico, op diverse Nederlandse en internationale TV- en radioprogramma’s en is op vijf CDs in verschillende muziekgenres te horen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen