€ 7,50

Let's Fix Coffee & Music

Venster Acties en details

€ 7,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Op zaterdag 12 februari van 12.00 tot 17.00 kun je in BlueCity je koffie en muziek gear komen fixen en meedoen aan verschillende workshops.

Over dit evenement

Op zaterdag 12 februari van 12.00 tot 17.00 in de Week van de Circulaire Economie kun je in BlueCity je koffie en muziek gear komen fixen en meedoen aan verschillende workshops: van servies repareren met de Kintsugi-techniek tot de perfecte bodyscrub maken met koffiedik. Omdat we dol zijn op koffie en het de Week van de Circulaire Economie is, serveren we muziek bij de koffie. Kom je ook een bakkie doen?

Coffee

Wist je dat we in Nederland met onze bakkies pleur jaarlijks zo’n 250 miljoen kilo koffiedik produceren en dat het overgrote deel hiervan terecht komt in de vuilverbranding? Dat is helemaal niet nodig want koffiedik is een wondermiddel. Dit prutje kan je gebruiken als compost voor je tuin, bodyscrub en nog veel meer!

Workshop: de kunst van Kintsugi met Anne Bo Vis

Kintsugi is een eeuwenoude reparatietechniek waarbij je gebroken keramiek vult met Urushi, een natuurlijke hars gemixt met goud of zilver. Op die manier geef je het servies nieuw leven. Kintsugi is niet alleen een techniek, het is vooral ook een filosofische benadering om imperfecties te omarmen. Tijdens de workshop leer je hoe je gebroken servies repareert volgens de Kintsugi-techniek. Je verguldt barsten en voegen met de gouden of zilveren lak tot een geweldig nieuw exemplaar.

Wat je meebrengt

Neem kapot servies mee naar de workshop, dat servies ga je tijdens de workshop repareren. Je servies mag van aardewerk, keramiek, bamboe, porselein zijn. Geen kapot servies? Anne neemt ook kapot servies uit haar winkel Het Derde Servies mee, dat je tijdens de workshop kunt repareren.

Over Anne Bo Vis

Duurzaamheid, hergebruik, kwaliteit, de verhalen achter servies en het kunnen doorgeven, zijn drijfveren van de ondernemende Anne Bo Vis (24). Samen met Hannie runt ze sinds haar 21e de winkel Het Derde Servies, aan de Nieuwe Binnenweg. Daar vind je de mooiste serviezen met een bijzonder verhaal. Hannie en Anne verschepen servies de hele wereld over, verpakt in hergebruikte materialen zoals oude kranten, en leveren veel aan horeca en particulieren. Het zijn allemaal dingen met een verhaal, die je niet in de kringloop vindt. Anne heeft een geweldig oog voor mooi servies en weet als geen ander hoe je met kintsugi gebroken servies nóg mooier maakt.

Workshop: the perfect coffee met Hoka Moka

Hoe zet je een perfecte espresso? De ervaren barista en koffiemachine-reparateur Elseline Hokke (van Giraffe Coffee en Hoka Moka) neemt je in deze workshop mee in de wondere wereld van espresso zetten. Van je keuze in koffiebonen en maling tot het onderhouden van je koffiemachine. Ook ga je koffies proeven, waarbij je oefent met het herkennen van smaken en aroma’s.

Je hoeft bij deze workshop niets mee te nemen, behalve eventuele vragen die je hebt.

Over Elseline (Hoka Moka)

De van oorsprong styliste en visagiste Elseline Hokke maakte tijdens de coronacrisis van haar hobby een succesvolle onderneming: het repareren van (vintage) espressomachines. Met haar bedrijf, Hoka Moka, geeft ze oude espressomachines en koffiezetapparaten een nieuw leven. De gepimpte machines verkoopt ze vervolgens aan koffieliefhebbers. Elke machine kijkt ze met liefde en plezier grondig na. En die skill komt zeer goed van pas bij haar andere werk bij Giraffe Coffee Roasters, waar ze als barista je de beste koffie voorschotelt.

Workshop: een gezichtsscrub van koffiedik met Krullen en Kruiden

Wanneer je koffie drinkt heb je na afloop vaak koffiedik over. Wist je dat je hiermee je gezicht kan scrubben? De antioxidanten in koffie bevorderen de aanmaak van collageen, hierdoor krijg je een stralende huid. En het scheelt je geld, omdat je geen scrub hoeft te kopen. Hierover en nog veel meer vertelt Thirza Prak (van Krullen en Kruiden) je tijdens de workshop. Je gaat tijdens de workshop zelf een scrub maken van koffie die je naar huis kunt meenemen, een heerlijke verwennerij voor je huid!

Wat je meebrengt

Neem 2-3 dagen oude koffiedik en een leeg bakje mee waar je jouw scrub in kunt doen. De koffiedik dient droog te zijn en maximaal vijf dagen oud (i.v.m. schimmelgroei).

Over Krullen en Kruiden

Zoveel mogelijk de natuur in en de natuur in huis brengen. Hoe je dat doet wil Thirza Prak met jou delen. Door je mee te nemen naar buiten via haar workshops, je te inspireren om zelf dingen uit de natuur te verwerken in een lichaamsproduct, iets dat je kunt drinken of eten of misschien je huis mee kunt versieren. Thirza maakt graag producten die haar verbinden met de natuur (geïnspireerd door de natuur) en ze wil die ook voor jou beschikbaar maken. Ook is ze er van overtuigd dat alles dat je op je huid smeert eetbaar moet zijn, je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Haar studieschoonheidsverzorging combineert ze daarom ook graag met haar kennis over kruiden.

Doorlopend Repair Café & Platen Ruil Bieb

Zijn jouw koffie- of muziekapparaten stuk en lukt het je niet om deze zelf te maken. Neem ze mee naar ons doorlopende Repair Café Heb je muziek die je niet meer luistert, maak dan iemand anders blij en ruil ze bij de BlueCity Platen Ruil Bieb.

Music

We sluiten de laatste dag van de Week van de Circulaire economie af met een adembenemend muziekoptreden. Als de zon onder gaat, en het donker wordt, zoekt harpiste Doriene Marselje samen met haar broer Wouter Marselje en Wilco van Iperen de symbiose op tussen muziek en licht. Het voormalige golfslagbad, de Dome, wordt omgetoverd tot een muziek kathedraal. Je wordt niet alleen muzikaal, maar ook visueel meegenomen. Wouter en Wilco hebben een interactieve lichtinstallatie en unieke software ontworpen en gebouwd om de harp met de installatie te laten communiceren. Hierdoor is de muziek niet alleen te horen, maar ook te zien.

Workshop: vinyl samplen met Beau Zwart

Producer Beau Zwart neemt je mee in de wereld van produceren en samplen met vinyl. Je leert slimme trucjes om met je platenspeler een track te vervormen. Ook laat Beau je zien hoe je jouw meegebrachte vinyl gebruikt om een nieuwe track te creëren. Je gaat naar huis met nieuwe skills én een nieuwe opgenomen sound van je eigen vinyl.

Wat je meebrengt

Neem met name platen (EP/LP) mee die je niet (meer) luistert, zoals de oude collectie van je opa en oma. Beau laat je zien hoe je daar iets nieuws van kunt maken dat vet klinkt. We hebben ook een stapel oude vinyl klaarliggen uit de BlueCity platen-ruilbieb.

Over Beau Zwart

Beau Zwart (25) is producer, performer, dj en film-componist. Hij bracht muziek uit via nationale en internationale platenlabels zoals INI Movement, Lazy Days, Fluid Funk, Midnight Riot Records en Boogie Cafe. De Rotterdamse producer maakt complexe muziek toegankelijk en overschrijdt graag de grenzen tussen genres.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator BlueCity

Organisator van Let's Fix Coffee & Music

BlueCity is an international icon of circular economy, a national platform for circular entrepreneurs, and a visible local accelerator that empowers circular entrepreneurs and inspires citizens. Our goal? To provide start-ups and scale-ups with access to circular resources, knowledge and talent, to turn ideas into action and ultimately: to help sustainable entrepreneurs to grow from intention to impact.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen