Gratis

Let's talk: Richtlijn pleegzorg - Jeugdbescherming west

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Herberg Vlietzigt

Jaagpad 7

2288 AB Rijswijk

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Staat 12 april al in jouw agenda? Dan organiseren Jeugdformaat én Jeugdbescherming west een inspirerende bijeenkomst. De bijeenkomst staat in het teken van onze samenwerking en we staan stil bij twee thema's uit de Richtlijn Pleegzorg: Perspectiefbesluit en Zorgteam/Netwerkberaad, hoe organiseren we dat met elkaar?

Waarom?

Met elkaar en het informele netwerk van kinderen werken we keihard aan een gemeenschappelijk doel: een blijvende veilige jeugd voor ‘onze’ kinderen en jongeren. In de dagelijkse praktijk lopen we nog wel eens tegen dingen aan die nog niet helemaal goed verlopen. Op 12 april maken we een praktische vertaling van twee thema's uit de Richtlijn Pleegzorg. Deze middag geeft je concrete handvatten die je nodig hebt om het met elkaar voor kinderen en jongeren in onze regio goed te organiseren.
Goede samenwerking en heldere communicatie tussen alle partijen is belangrijk. De bijeenkomst staat daarom ook in het teken van elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen: aan het eind van de bijeenkomst weet je van elkaar wat je doet. Uit een inspirende lezing over samenwerking of een workshop over verbindende communicatie haal je inzichten die jou kunnen helpen.


Programma

12:15 uur- inloop met een broodje

13:00 uur - welkom

13:10 – 13:40 uur - plenaire opening

13:45 - 14:45 uur - ronde 1:

- Lezing Samenwerken: jezelf blijven of aanpassen - Walter Faaij (Academie voor Organisatiecultuur)

of

- Workshop Verbindende communicatie - Nicole van Ladesteijn (CommunicatieWijs)

15:00 – 15:30 uur - pauze

15:30 – 16:30 uur - ronde 2:

- Workshop Perspectiefbesluit - Marjan de Lange (Adviseur Jeugdhulp Advies & Ontwikkeling)

of

- Workshop Zorgteam / Netwerkberaad - Mariska de Baat (NJi)

16:30 uur - Terugkoppeling en Borrel

17:30 uur - Einde


Voor wie?

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor jeugdbeschermers en gedragswetenschappers, natuurlijk zijn teammanagers ook heel erg welkom.


Meld je nu aan!

Ben jij erbij? Zet de datum in jouw agenda en meld je dan nu aan door op de groene knop met de tekst 'registreren' te drukken. Je kunt zelf kiezen welke workshops je bijwoont. Er worden vier opties van combinaties van workshops en lezingen aangeboden. Let op: je kiest één van de vier opties! Het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Herberg Vlietzigt

Jaagpad 7

2288 AB Rijswijk

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen