Gratis

Lets Talk Trash

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODA ExperienceLab Makerspace

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Tijdens dit event gaan we dieper in op de mogelijkheden van recycling en gaan we samen opzoek naar oplossingen en toepassingen.

Over dit evenement

CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom in CODA Museum en diverse innovatielabs in de Makerspace in CODA Bibliotheek: met recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab. Innovatie en techniek zijn de ingrediënten om een duurzame, circulaire economie en betere, groenere en schonere leefomgeving te kunnen realiseren. Daarom zijn duurzaamheid en circulariteit speerpunten in CODA ExperienceLab. Tijdens dit event gaan we dieper in op de mogelijkheden van recycling en gaan we samen opzoek naar oplossingen en toepassingen.

Plastic is een materiaal wat sterk is en dat goed gerecycled kan worden. Plastic heeft met de jaren een slecht imago gekregen, doordat het materiaal voornamelijk wordt ingezet als (wegwerp) materiaal. Met de machines in CODA ExperienceLab kun je van dit plastic weer een nieuw en fantastisch eindproduct maken.

Ook wordt er gekeken naar alternatieven voor (wegwerp)plastic en wordt er geëxperimenteerd met groenafval als koffiedik, thee, sinaasappel-, uien-, prei- en pompoenschillen. Leer hoe je met deze natuurlijke (afval)materialen weer nieuwe objecten kan vormen.

Daarnaast zet CODA zich ook in voor recycling van textiel, kleding en accessoires. Er wordt een combinatie gemaakt tussen ambachten en digitale fabricage. Samen kijken wij op welke manieren nieuwe technieken een bijdrage kunnen leveren.

Sign up!

Wil jij ook meedenken over oplossingen of aan de slag om afval om te zetten tot een nieuw product? Meld je aan! Entree betaal je door schoon en droog plastic mee te nemen :)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CODA ExperienceLab Makerspace

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator CODA

Organisator van Lets Talk Trash

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen