Gratis

Let’s talk trash! – meet up met Annemieke Koster van Enschede Textielstad

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Online netwerkbijeenkomst CODA ExperienceLab | donderdag 25 februari van 16.00-17.00 uur | gratis deelname (aanmelden via Eventbrite)

Over dit evenement

Let’s talk trash! – online meet up met Annemieke Koster van Enschede Textielstad

Tijdens Let’s Talk Trash gaan we dieper in op de mogelijkheden van recycling! Deze online editie staat in het teken van fashion, textiel en accessoires en gaan we in gesprek met Annemieke Koster van Enschede textielstad over creatieve oplossingen en toepassingen. Nooit eerder kochten we zo veel kleding als nu en dankten we het ook net zo snel weer af; een probleem dat ook wel ‘fast fashion’ wordt genoemd. Maar hoe werken we samen die enorme afvalberg met kleding op een duurzame manier weg?

Tijdens de talk bespreken we de impact van deze ‘fast fashion’ én manieren om dit binnen je eigen mogelijkheden en leefomgeving tegen te gaan. In CODA ExperienceLab staat duurzaamheid voorop en worden ambachten en digitale fabricagetechnieken zoals 3D printen, lasersnijden en plotten met elkaar gecombineerd. Met bezoekers, kunstenaars en partners kijken we op welke manier nieuwe technieken een bijdrage kunnen leveren in het ‘upcyclen’ van onder andere kleding.

Annemieke Koster is de oprichter van industriële weverij Enschede Textielstad, waar met natuurlijke en lokale garen voor de mode- en interieurindustrie stoffen (op maat) worden geproduceerd. De oorspronkelijk ambacht waar deze regio tot de jaren ´60 om bekend stond keert hiermee terug in een zo lokaal mogelijk productieproces in samenwerking met merken die al bezig zijn met verduurzaming en/of het terughalen van productiefaciliteiten naar Nederland. Een belangrijk kerndoel van CODA ExperienceLab is het creëren van bewustwording omtrent overproductie en hergebruik; met ambachtelijke technieken kunnen moderne designs worden verwerkt in nieuwe, op maat gemaakte objecten.

Meld je hier aan voor deze activiteit! De bijbehorende Zoomlink ontvang je een dag voor het event.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen