€ 1.058,75

Leven en werken in het ritme van de seizoenen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Club Groeneveld

Tractieweg 41 - Studio E

3534 AP UTRECHT

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Uniek programma met Jaap Voigt. Let op: Alle prijzen zijn inclusief btw!

Over dit evenement

Wanneer begin je iets nieuws?

Wanneer kun je het best een project of zelfs een bedrijf starten?

Wanneer breng je de boel op orde?

En wanneer trek je je terug en wanneer ga je er juist op uit?

INTRODUCTIE

In 2018 zijn we gestart met bijeenkomsten rondom het leven en werken in het ritme van de seizoenen. Topcoach en organisatie adviseur Jaap Voigt leert je hoe je als leider en als organisatie meer kunt leven met het natuurlijke ritme van de seizoenen. Het helpt je om niet alleen staande te blijven, maar ook om werkelijk creatief te zijn in het midden van een turbulente buitenwereld met zijn steeds hoger opgevoerde levenstempo en illusie van voortdurende expansie.

Na een lange pauze van meer dan een jaar, in verband met ziekte en herstelperiode van Jaap, gaan we door waar wij gebleven waren, namelijk bij het voorjaar en de zomer.

Let op: dit aanbod is voor iedereen; dus niet alleen voor de mensen die het programma in het najaar 2018 volgden.

ALGEMENE INHOUD

Wij zijn geneigd de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets dat buiten ons om plaatsvindt; een proces dat wij als buitenstaanders kunnen waarnemen. Wij beschouwen ons zelf dan als een losstaand, zelfstandig en onafhankelijk individu dat het beginpunt van alles is. En dat zijn wij niet; wij maken het leven niet, wij maken er wel deel van uit.

Het blijkt dat wij als mens de seizoenen zijn: ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en onze ervaringen doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. Wij zijn belichamingen van dat ritme. Het Leven dat via de seizoenen door ons heen komt is een wonderbaarlijk proces. Wat wij kunnen doen is dit doorgaande Leven in ons eigen leven en werk gestalte geven in de wereld.

Jaap Voigt schreef hier het boek “Leven en werken in het ritme van de seizoenen” over en wij hebben hem bereid gevonden om een doorlopende groep op te starten ten behoeve van het netwerk (zie voor verdere informatie over Jaap Voigt zijn website www.jaapvoigt.nl).

PROGRAMMA

In twee middagen in het voorjaar en de zomer van 2020 van 14.15 – 19.30 uur (welkom vanaf 14.00 uur), beginnen we met een wandeling door de natuur (14.15 – 15.00) en worden daarna de verschillende fundamentele thema’s die in betreffende maanden aan de orde zijn uitgebreid toegelicht door Jaap Voigt (15.00 – 16.15 uur).

Daarna vindt een uitwisseling plaats over de toepassing van dit thema op eigen organisatie en op het persoonlijke vlak. Deze uitwisseling en de verdieping staan onder begeleiding van Jaap Voigt (16.30- 17.15 uur).

Tot slot vindt een verdere persoonlijke verdieping plaats, wordt een overzicht gemaakt van hetgeen door de deelnemers naar voren is gebracht en een vooruitblik op de volgende periode aangeboden (17.45 – 19.00 uur).

Het is mogelijk om na 19:00 te blijven dineren en van gedachten te wisselen over hetgeen de revue is gepasseerd.

DATA: DONDERDAG 7 MEI EN DINSDAG 9 JUNI

Intekening voor beide keren wordt van harte aanbevolen, maar als je een keer verhinderd bent is dat geen reden om je niet in te schrijven. Geef dan aan welke keer je komt.

Donderdag 7 mei 2020 >> Thema: Wat dien je in de wereld te zetten? / Handelen vanuit Bezieling / Van visie en beleid nu naar uitvoering.

De vormen zijn er nu en kunnen de wereld in, dat vraagt enthousiasme met behoud van een gevoel voor timing. Het vraagt vormgeving gekoppeld aan elegantie. Hoe om te gaan met eerste weerstanden? Pas dit toe op je eigen organisatie en op jezelf.

Dinsdag 9 juni 2020 >> Thema: Voluit gaan / niets terughouden / indien nodig strijd aangaan

Het volle licht wordt sterker en we kunnen voluit gaan. Het sterkere licht schijnt ook in zaken die tot nu verborgen bleven; die “lijken uit de kast” moeten behandeld worden. Het gaat er om vol in je leiderschap te staan op grond van je authenticiteit. Vooruitblik op de zomer periode. Pas dit toe op je eigen organisatie en op jezelf.

Je krijgt een week voor iedere middag een meer gedetailleerd vragenlijstje toegestuurd ter ondersteuning van je voorbereiding.

WANNEER IS DIT PROGRAMMA IETS VOOR JOU?

  • Je bent ondernemer, directeur, senior manager of programmamanager.
  • Je hebt minimaal een HBO- of academische opleiding afgerond.
  • Je gelooft dat we vanuit de binnenkant doorbraken kunnen realiseren en zo kunnen bijdragen aan een mooie en betekenisvolle wereld.
  • Je wilt hier samen met andere mensen met dezelfde veranderkracht aan werken en in ontwikkelen.
  • Je bent op zoek naar inspiratie en motivatie.

KOSTEN

  • De kosten voor de eerste 2 bijeenkomsten zijn EUR 875 (exclusief btw). Gespreide betaling is mogelijk.
  • Er zijn geen additionele kosten voor lesmateriaal. Je ontvangt gratis een exemplaar van het boek ‘Leven en Werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt.
  • Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met ons via info@clubgroeneveld.nl.

VRAGEN OVER HET PROGRAMMA

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schroom niet en neem contact met ons op via 0294-745330 of stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar info@clubgroeneveld.nl.

PODCAST JAAP VOIGT

Club Groeneveld werkt samen met Sublime aan inspirerende podcasts. Eerlijke gesprekken over leiderschap, menszijn en de kracht van de natuur. In deze podcast een gesprek met Jaap Voigt (deel I).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Club Groeneveld

Tractieweg 41 - Studio E

3534 AP UTRECHT

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen