Gratis

Leven van kunst: debat, interview en kunst!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Huis Utrecht

107 Boorstraat

3513 SE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kunstsector in gesprek over de gevolgen van fair practice.

Over dit evenement

De Fair Practice Code is ingevoerd als subsidievoorwaarde. Een belangrijke stap in de goede richting als het gaat om solidariteit, diversiteit en structurele onderbetaling van werkenden in de culturele sector. In de dagelijkse praktijk lopen we, werkenden in de sector, echter tegen dilemma's aan. Ook is er niet substantieel mee geld beschikbaar. Hoe gaan we hiermee om?

De Kunstenbond brengt tijdens de Bondsalon de sector bij elkaar om de uitdaging van de Fair Practice Code samen te lijf te gaan. Met een kritische blik kijken we naar de cultuurketen: hoe gaan we als sector met de nieuwe omstandigheden om? Waar liggen welke verantwoordelijkheden? Welk toekomstbeeld streven we na? Wat zijn de gevolgen van fair practice voor de beroepspraktijk van mensen die leven van kunst? Is een eerlijk loon voor iedereen belangrijker dan het individuele streven naar een artistiek bestaan?

De Bondsalon is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden van de Kunstenbond, dé community voor werkenden in de culturele sector.

Programma

12.00 – 12.30 u Inloop

12.30 – 12.45 u. Welkom Jurre Schreuder, voorzitter Kunstenbond

13.00 – 14.30 u. Debat: Leven van kunst. Hoe fair ben jij?

Ronde 1: Passie boven inkomsten > Marte Boneschansker (theatermaker), Jeroen Bartelse (directeur TivoliVredenburg), Hedwig Heeremans (senior adviseur VSBFonds),

Ronde 2: Duurzame ontwikkeling > Folkert de Jong (beeldend kunstenaar), Claudia Doesburg (directeur SKVR), Jakob van der Waarden (directeur Raad voor Cultuur)

Muzikaal optreden van Guus van der Steen (spoken word artist) en Stef van Es (gitarist)

Conclusies door Bart Stuart (beeldend kunstenaar)

o.l.v. Dorine Schoon (hoboïst, Platform Freelance Musici) en Jorn Matena (&Maes).

14.30 – 14.45 u. Pauze

14.45 – 15.00 u. Kunstenbonders stellen zich voor

15.00 – 16.00 u. In gesprek met experts over het gebied van de Fair Practice Code, arbeidsrecht, eigendomsrecht, ondernemen. Oa. Jean-Louis Veenstra. en Rogier Wennink.

16.00 – 16.30 u. Daria Bukvić (theatermaker, regisseur, schrijver). Interview over diversiteit door Manu van Kersbergen.

16.30 – 17.00 u. Marlyn Spaaij (regisseur, schrijver). Keynote over solidariteit.

17.00 – 18.00 u. Netwerkborrel

Ook zien en horen we van kunstenaars:

Guus van der Steen, Irene Kuiper, Koos Buist, Marte Boneschansker, Natascha Waeyen, Stef van Es, Vincent Brons, Wafae Ahalouch el Keriasti.

Host: Manu van Kersbergen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Huis Utrecht

107 Boorstraat

3513 SE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen