Gratis

Levende Namen - samen gedenken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nieuwe Begraafplaats

Zutphenseweg 93

7241 Lochem

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een sfeervolle gebeurtenis op de Nieuwe Begraafplaats te Lochem langs een wandelroute van circa 1.000 meter om overledenen ingetogen te gedenken met muziek, kunst, rituelen, vuur, licht, warmte en ruimte voor ontmoeting of in stilte. Een moment om herinneringen te delen en op eigen wijze opnieuw vorm te geven (her-inneren dus), en zo de naam van een dierbare levend te houden.

De bijeenkomst is toegankelijk voor nabestaanden, voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Ook wanneer deze elders is begraven of gecremeerd. Er is respect voor ieders achtergrond en overtuiging. Ons streven is de namen van onze overledenen levend te houden en hun gedachtegoed blijvend te herinneren.

Meer dan 50 vrijwilligers helpen mee om deze bijeenkomst te organiseren en het publiek te begeleiden langs de route.

De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer gewaardeerd. Dit gebruiken wij om materialen aan te kunnen schaffen voor de bijeenkomst: fakkels, lampolie, kaarsen, bloembollen, etc.

Informatie: www.levendenamen.nl

Levende Namen wordt mede mogelijk gemaakt door: Lochems Steunfonds, Fonds 1819, Gemeente Lochem, Koninklijke Hesselink B.V., ING Nederland Fonds, Vaillantfonds, Monuta, Rabobank - hart voor de Achterhoek, Fonds Sluyterman van Loo, Thoma Assurantie- en Pensioen adviseurs, Stichting Maatschappelijk Belang, De Witte Wieven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nieuwe Begraafplaats

Zutphenseweg 93

7241 Lochem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen