Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Leverde VWS topprestaties?

Over dit evenement

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de 4de editie van Reuring!Online aan:

Leverde VWS topprestaties?

De coronapandemie vraagt van VWS het uiterste. Een pandemie van dergelijk formaat en met zulke impact is sinds mensenheugenis niet meer voorgekomen. In no time stond ons zorgstelsel onder enorme druk. Het ministerie moest plots volop aan de bak in een zorgsysteem waarin de meeste oplossingen tot dan toe decentraal georganiseerd waren. De crisis leek daarentegen te vragen om centrale regie en coördinerend handelen. Het ministerie nam daarom de leiding in het oplossen van een tekort aan beschermingsmiddelen, het opzetten van grootschalig testen en het tegemoetkomen aan de behoefte om iedereen snel te vaccineren. Toch ging dat in de ogen van heel Nederland niet snel genoeg. Dagelijkse berichten in de pers wezen op alles dat niet goed liep en toonden dat het in het buitenland allemaal een stuk beter ging. Ondertussen bleef VWS snoeihard werken aan oplossingen, zonder dat dit zichtbaar wat voor de buitenwereld.

Wat betekende dat voor het ministerie? Wat voor een immense klus is er door gedreven ambtenaren verricht? Wie waren die ambtenaren? Met wie werkten zij samen? Welke hobbels en hindernissen hebben zij genomen? Hoe is het om voortdurend op je kop te krijgen als iets niet razendsnel gebeurde? En wie zijn deze toppers en wat doen zij om overeind te blijven? Deze en andere vragen staan centraal in deze online editie van Reuring!Café! We staan stil bij wat kwam kijken bij het handelen in een onmogelijke opdracht.

Reuring!Online richt zich op het virtueel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Mark Frequin, buitengewoon adviseur Publiek Leiderschap bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is ook tijdens deze editie onze debatleider. Host is Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS.

Deze editie is live te volgen via het beeldbelprogramma Zoom. Jammer genoeg is een fysiek bezoek niet mogelijk. Kort voor het debat ontvangt u meer informatie over de wijze waarop u kunt meekijken. De mogelijkheid om vragen te stellen en mee te praten tijdens het debat blijft ondanks de online opzet bestaan!

In het panel van deze editie van Reuring!Online nemen plaats:

  • Maaike Wijnhoud, beleidsadviseur bij het ministerie van VWS
  • Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid/CIO bij het ministerie van VWS
  • Esther Veldhuis, voormalig plv. directeur-generaal Volksgezondheid voor COVID-19 bij het ministerie van VWS
  • Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van VWS
  • Karla van Rooijen, plv. directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie van het ministerie van VWS

Datum: 25-05-2021 | Inloop vanaf 16.30 uur, start 17.00 uur

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen