Gratis

Lezing Abdelkader Benali in het kader van Maand van de Geschiedenis 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Neushoorn

41 Ruiterskwartier

8911 BP Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Abdelkader Benali schreef het essay van de Maand van de Geschiedenis 2020.

Over dit evenement

Nieuwe datum 2021

Abdelkader Benali schreef het essay van de Maand van de Geschiedenis 2020. I.v.m. het coronavirus kon de lezing destijds niet doorgaan en wordt deze nu ingehaald.

De lezing is alleen toegankelijk met een corona toegangsbewijs.

​Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen, poëzie, toneel en journalistiek werk. 'Bruiloft aan zee' is zijn internationaal bejubelde en bekroonde debuut. Nadien publiceerde hij onder meer het Marokkaanse kookboek 'Casa Benali', het kinderboek 'Mijn broer en ik' en recentelijk de roman 'De weekendmiljonair'. In zijn essay 'Reizigers van een nieuwe tijd' duikt Benali in het onwaarschijnlijke verhaal van grensganger Jan Janszoon, een Nederlandse piraat die zich in de vroege zeventiende eeuw bekeerde tot de islam en in Marokkaanse dienst trad.

Donderdag 28 oktober 2021, aanvang 20.15 uur. Let op: deze lezing wordt gegeven in Neushoorn, Ruiterkwartier 41 Leeuwarden.

Studium Generale Leeuwarden organiseert deze lezing in samenwerking met Tresoar, De Culturele Onderneming en Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân.

Check de website van Tresoar voor de meest actuele informatie: https://www.tresoar.nl/agenda

Alleen toegang met een corona toegangsbewijs via de app CoronaCheck of (uitgeprint) via de website www.coronacheck.nl. Men ontvangt deze groene qr-code na vaccinatie of als men corona heeft doorgemaakt of na testen. Testen kan gratis, een afspraak maken doet men via: www.testenvoortoegang.nl.

Auteursportret gemaakt door Bob Bronshoff.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Neushoorn

41 Ruiterskwartier

8911 BP Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Tresoar

Organisator van Lezing Abdelkader Benali in het kader van Maand van de Geschiedenis 2021

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Het is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen