Gratis

Lezing: Autisme, hoe vertel ik het als ouder een ander

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het woord autisme kennen is één ding, maar je er echt in kunnen verplaatsen vraagt toch meer kennis en ervaring.

Kinderen en jongeren met autisme hebben een sterke behoefte aan betrouwbare mensen in hun leven. Mensen die hen in hun ware aard kunnen zien en begrijpen, hen helpen daar waar nodig is en niet bekritiseren of denigreren omdat ze anderszijn. Kennis over autisme van je kind is belangrijk, maar hoe vertel je het aan familie zodat ze het ook echt kunnen begrijpen en vertel je het ook in de buurt aan de vrienden of in de klas. Vertel je een deel van het verhaal of juiste het hele verhaal, waaronder ook de psychodiagnostische onderzoeken met veel persoonlijke details. En wanneer kan je dit dan het beste vertellen.

Allemaal vragen die vaak tegelijk op je afkomen en je kunnen aangrijpen met alle onzekerheid tot gevolg. Deze lezing biedt een richtlijn om kennis over autisme te vergroten en een antwoord te krijgen op deze prangende vragen.

Deze lezing wordt verzorgd door dhr. J.P.A. (Jean-Pierre) Ruijs en mw. A.H. (Andrea) Brom.
Jean-Pierre Ruijs werkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundig specialist op GGzE, centrum kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij is tevens levensloopconsulent voor gezinnen bekend met autisme. Andrea Borm is ervaringsdeskundig begeleider voor het centrum kinder- en jeugdpsychiatrie en voor de levensloopconsulenten. Zij verzorgen binnen het centrum oudercursussen met het thema Autisme. Het delen van kennis en ervaring is zeer zinvol gebleken in de afgelopen jaren en draagt bij in het welzijn en welbevinden van kinderen en jongeren bekend met autisme.

Deze lezing maakt deel uit van de samenwerking tussen GGzE en de Bibliotheek Eindhoven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen