Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Rotterdam

Venster Acties

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Rotterdam

Bouke Peterson vertelt je met hart en ziel over zijn passie; de magie van licht en schaduw in de straat.

Door Cameranu

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 22 apr. 2023 10:30 - 12:00 CEST

Locatie

Cameranu Rotterdam | Noord 156 Gordelweg 3038 GE Rotterdam Netherlands

Over dit evenement

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Zowel overdag als ’s nachts trekt hij erop uit om de schoonheid van het straatleven in al zijn facetten vast te leggen. Silhouetten van fietsers en wandelaars, diepzwarte schaduwen, felgekleurde reflecties van verborgen lichtbronnen en klassieke composities met veelal fraai tegenlicht kenmerken veel van zijn foto’s.

Maak kennis met zijn manier van kijken, de verschillende technieken die hij toepast in het benaderen van zijn favoriete onderwerpen, het experimenteren met (tegen-)licht en schaduw. Zijn ultieme stuitermomenten. De invloed van klassieke en moderne schilderkunst en de fotografie. Zijn zwak voor oude historische binnensteden en de drukte op treinstations.

Bouke Peterson maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, voordat ze worden gepubliceerd op de diverse sociale media. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie. Mis ‘m niet en meld je op tijd aan via de website.

Over de organisator

Georganiseerd door
Cameranu

Uitverkocht