Gratis

Lezing Buitenplaats-cultuur in Holland

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Loosduinen

Loosduinse Hoofdstraat 555

2552 AE Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

René Dessing is kunsthistoricus en organisator van het 'Jaar van de Buitenplaats'. Dus een betrokken en kundig auteur. Eerder schreef hij een boek over de Amsterdamse buitenplaatsen.


Haagse en Leidse buitenplaatsen

Naar aanleiding van zijn recent verschenen boek: 'Haagse en Leidse buitenplaatsen' geeft René Dessing een lezing over de opkomst van de buitenplaats-cultuur in Holland (Noord-en Zuid-Holland), grondbezit en bezitters, grondonteigening van de kerk, uitleg van begrippen kasteel, buitenplaats en landgoed, hoe zij ontstonden en hoe zij zich ontwikkelden.


Buitenplaats-culturen

Ook wordt uitgebreid ingegaan op de opkomst van de Amsterdamse buitenplaatsen die door de Amsterdamse kooplieden op grote schaal rond Amsterdam werden aangelegd. Die buitens zet hij af tegen de ontwikkelingen in en rond Den Haag en wordt vertelt wat de verschillen waren tussen de buitenplaats-culturen van Amsterdam en Den Haag.

Dit doet hij aan de hand van een groot aantal afbeeldingen van Hollandse buitenplaatsen. Nog altijd telt ons land 550 historische buitenplaatsen en ook daarover vertelt hij uitgebreid. Na de inleiding wordt het onderwerp aan de hand van talrijke kastelen en buitenplaatsen toegelicht.

Het boek 'Haagse en Leidse buitenplaatsen' zal in de pauze verkocht worden.


(foto: Albert Speelman)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Loosduinen

Loosduinse Hoofdstraat 555

2552 AE Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen