€ 24,08

Lezing & demo door Ponda O'Bryan: Timeline in West-Afrikaanse percussie

Venster Acties en details

€ 24,08

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Station West .Amsterdam

Tussen de Bogen 23

1013 JB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Hoe verrijk je als slagwerker, percussionist of muzikant maat en timeline? Bekend percussionist Ponda O'Bryan vertelt en demonstreert dit!

Over dit evenement

Timeline in West-Afrikaanse percussie: Lezing door Ponda O’Bryan

De ‘timeline’ is als basisstructuur van ritme essentieel voor vrijwel alle muziek. Het is de basis voor samenspel en communicatie. Als slagwerker of percussionist (eigenlijk elke muzikant) kun je je spel verrijken met hoe in West-Afrikaanse muziek met timelines wordt omgegaan. In West-Afrikaanse percussie wordt door ensembles met percussie-instrumenten als djembé, dundun en bel (cowbell) namelijk intensief gecommuniceerd in de timeline.

Timeline: calls, beat & verrassing!

Ponda O’Bryan is een allround percussionist en behoort tot de top percussionisten in Nederland. Speciaal voor dit event, geeft hij een lezing vanuit zijn uitgebreide kennis en ervaring in traditionele West-Afrikaanse ritmes. In deze lezing en demo laat hij zien hoe in West-Afrikaanse percussie met een timeline wordt omgegaan: Welke ‘calls’ worden gebruikt, hoe voel je of herken je de timeline, waar zit de beat en hoe kan dat tot een illusie en verrassing leiden? Ponda demonstreert deze ‘communicatiemiddelen’ en vertelt daarbij ook over de Afrikaanse context. De lezing is deels interactief: je hoeft als deelnemer geen djembé of dundun te kunnen spelen, maar bij bepaalde onderwerpen kun je wel meedoen!

Over Ponda O’Bryan

Ponda O’Bryan werd als tiener geïnitieerd in de traditionele Wintiritmes van Suriname. Hij ontwikkelde zich als allround-percussionist en studeerde Latin-percussion bij Raoul Burnet, Steve Boston en aan het Rotterdams conservatorium. In 1980 begon hij met zijn djembestudie bij djembemeester Fode Youla uit Guinee. Ponda speelde in “Afrika djole” het eerste West-Afrikaanse djembe-ensemble in Europa. Hij heeft tientallen reizen naar Guinee en Mali gemaakt waar hij bij verschillende djembegrootmeesters de diverse stijlen bestudeerde. Bij Famoudou Konaté (Hamana), bij Fadouba Oulare (Sankaran/Kouranko) bij Sega Sidibe (Wassolon/Mali). Nog steeds gaat hij elk jaar weer terug om te spelen bij traditionele feesten en ceremonies. In West-Afrika is Ponda een gerespecteerde “djembefola”.

Vanaf 1985 ontwikkelde hij zijn eigen lesmethodiek. Hij heeft als geen ander het vermogen de traditionele West-Afrikaanse muziek in een voor ons begrijpelijke methode om te zetten. Hij staat te boek als autoriteit op het gebied van de Malinke-stijl en is een zeer goede en trendsettende docent met een schat aan informatie op het gebied van muziek en traditie. Veel spelers en docenten hebben bij Ponda gestudeerd en maken nu zelf ook gebruik van zijn lesmethodiek. Hij is een van de weinige leraren buiten Afrika die nog op traditioneel ambachtelijke wijze jongeren opleidt tot “djembefola”.

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor geïnteresseerden in percussie en slagwerk. Je hoeft niet technisch djembé of dundun te kunnen spelen. Deze lezing is interessant voor muzikanten die meer willen begrijpen en doen met timelines in hun muziek of bands.

Deze workshop gaat door bij minimaal 8 personen

Het maximum aantal personen is 16

Inloop 19:40-19:55

Inbegrepen

Een koffie, thee en een drankje

Veiligheid en details: Station West .Amsterdam

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Station West .Amsterdam

Tussen de Bogen 23

1013 JB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Station West .Amsterdam

Organisator van Lezing & demo door Ponda O'Bryan: Timeline in West-Afrikaanse percussie

Bij Station West Amsterdam vind je workshops, lezingen, expo’s en meer. Laat je inspireren, ontdek iets nieuws of verdiep je kennis! Zie de platforms voor events met diverse onderwerpen en nieuwe benaderingen. We hebben platforms over Amsterdam, over kunst, taal en creativiteit, muziek, dans en over professionalisering.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen