€ 0 – € 15

Lezing: Fouten maken moed; durf het allerbeste uit jezelf te falen.

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Welke fouten durf jij te maken in je leven? Dat je leert van je fouten is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel kúnnen maken. We roepen heel makkelijk dat je fouten mag maken. Maar is dat eigenlijk zo? Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee!

Dat komt omdat het ons ontbreekt aan foutenmakenmoed: het verwelkomen van dat wat meestal niet welkom is. En dat is zonde. Niet omdat je de hele dag maar fouten moet maken. Maar omdat foutenmakenmoed je helpt je volledige potentieel te benutten.

Deze lezing helpt je om deze foutenmakenmoed te ontwikkelen:
• moed om in het diepe te springen, ook al is het spannend
• moed om nieuwe en onbekende ervaringen op te zoeken
• moed om iets te doen waarvan je weet dat er risico bestaat dat je faalt
• moed om in de spiegel te kijken nadat jullie geblunderd hebben
• moed om fouten toe te geven
• moed om na falen weer op te staan
• moed om flaters te herstellen
• moed om een omgeving te creëren waarin het veilig is om te mislukken

Kortom, moed om een andere mindset aan te nemen, gericht op leren en ontwikkelen.
Beleef het in een sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame lezing van Remko van der Drift. Een combinatie van lachen & leren.

Inhoud van de lezing
1. Groeimindset
Carol Dweck, hoogleraar psychologie van de Stanford University heeft jarenlang onderzoek gedaan naar leren, presteren en de relatie met falen. Ze ontdekte dat hoe mensen leren en presteren, afhangt van iets in hun eigen hoofd: van het onuitgesproken idee dat ze hebben over de veranderbaarheid van hun eigen intelligentie. Ze pleit ervoor om onze aandacht te verleggen van aanleg, prestaties en het moeten scoren, naar het met toewijding werken aan je leerproces. Ze noemt dit het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset. We behandelen haar theorie met leuke filmpjes, heldere voorbeelden en concrete reflecties.

2. Faalfitness
Foutenmaakmoed kun je trainen: faalfitness. Bij ‘gewoon fitness’ versterk en vergroot je je spieren. Door het beoefenen van faalfitness ontwikkel je moed en stevige faalspieren. Faalfitness bestaat uit korte, energieke en speelse oefeningen, waarbij zowel gelachen als geleerd wordt! Op de website staan voorbeelden van Faalfitness oefeningen.

Wie is Remko van der Drift?
"Ik weet nog steeds heel goed dat ik als zestienjarige met een leuk meisje in de bioscoop zat. Ik was smoorverliefd en wilde graag mijn arm om haar heen slaan. Maar dat durfde ik niet, uit angst om afgewezen te worden. Na wat moed bij elkaar geraapt te hebben, hief ik mijn arm toch omhoog om hem om haar heen te slaan. In mijn stunteligheid raakte ik haar toen hard met mijn elleboog in haar gezicht. Ik kon wel door de grond zakken. Ik heb me er jarenlang beschaamd over gevoeld. Een grote sukkel die een domme fout maakte en niet geschikt was om vrouwen te versieren.
Ik ben Remko van der Drift, faalkundige, auteur en directeur van het Instituut voor Faalkunde. Het is mijn droom om Nederland Faalkundig te maken. Daarmee bedoel ik dat iedereen mild kan zijn voor zijn eigen fouten en dit ook kan zijn voor de fouten van anderen. Want ik gun het iedereen om het allerbeste uit zichzelf te kunnen falen.
In mijn 20-er jaren heb ik mijn angst om het fout te doen, om afgewezen te worden flink door elkaar geschud. Met name op het podium, waar ik improvisatietheater ging spelen, leerde ik veel over mezelf en het anders omgaan met faalangst en perfectie. Later vulde ik dit aan met het wetenschappelijk onderzoek van Carol Dweck over de groeimindset en inzichten uit mindfulness. Faalkunde was geboren.
Om Nederland faalkundig te maken geef ik workshops, trainingen en lezingen. Ook heb ik twee boeken geschreven: ‘Fouten maken moet’ en ‘Fouten maken moed’. Op Radio 2 bij Ruud de Wild presenteer ik een item waarin ik fouten uit het nieuws bespreekt. En hoe faalkundig mensen hiermee zijn omgegaan.

Korte impressie van de lezing op Youtube.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen