€ 10

Lezing: Freule Cornelia, de jonge weldoenster

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Buorskip

Vlaslaan 26

9244 CH Beetsterzwaag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Spreker is Anton van Renssen, zelfstandig historicus en auteur van de biografie In naam van Cornelia over Cornelia van Lynden.

Over dit evenement

Deze lezing gaat over Cornelia van Lynden, die het enige kind was van de baron en barones Boelens van Lynden. Ze overleed in 1880 toen ze nog maar twintig jaar oud was. Met haar stierf het geslacht Boelens van Lynden uit. In haar korte leven maakte ze bij veel mensen een onuitwisbare indruk. Ook in het geheugen van Beetsterzwaag is ze blijven voortleven als een weldoenster. Is dat terecht? Wie was Cornelia en waarom werd (en wordt) ze zo hoog geacht? En wat zijn dat voor een geheimzinnige schriftjes van haar die in de toonzaal van Lyndenstein liggen...?

Dit is de eerste lezing in de serie Van Lynden lezingen bij de Van Lynden Buiten-tentoonstelling “Van Lyndens Erfenis”, die vanaf juni tot eind oktober in Beetsterzwaag (Friesland) te zien is. In de tuinen van Huize Lyndenstein wordt het bijzondere verhaal verteld van de adellijke familie Van Lynden. Al wandelend door het mooie park loopt u langs tien speciaal gebouwde prieeltjes die samen de tentoonstelling vormen. Er komen drie onderwerpen aan bod.

- de familiegeschiedenis van het adellijke geslacht Van Lynden en Huize Lyndenstein. Die gaat terug tot in de veertiende eeuw.

- de imposante schilderijencollectie die door het echtpaar Van Lynden - van Pallandt in 1899/1900 is geschonken aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Veertig schilderijen uit de schenking zijn op ware grootte afgedrukt op doeken die in de prieeltjes hangen.

- door de bekende tuinarchitect Roodbaard in Engelse landschapsstijl aangelegde overtuin, met daarbij ook de rijke geschiedenis van de ‘Turkse tent’ die indertijd achterin de tuin stond.

Kijk voor meer informatie en het complete programma van de lezingen op www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen . De locatie kan wisselen i.v.m. corona en vakantie.

Reserveren aanbevolen!

De lezingen worden georganiseerd door Historisch Beetsterzwaag samen met Cultbee (Stichting Cultuur Beetsterzwaag).


		Afbeelding van Lezing: Freule Cornelia, de jonge weldoenster

Datum en tijd

Locatie

De Buorskip

Vlaslaan 26

9244 CH Beetsterzwaag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Stichting Historisch Beetsterzwaag

Organisator van Lezing: Freule Cornelia, de jonge weldoenster

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen