€ 9,92

Meerdere data

Lezing Hoe Kijkt Autisme

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BplusC Bibliotheek Nieuwstraat

4 Nieuwstraat

2312 KB Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 14 maart en 4 april om 19:00 uur houdt fotograaf Ivo Ketelaar een lezing over Hoe Kijkt Autisme in de BplusC aan de Nieuwstraat in Leiden. Tijdens de lezing gaat Ivo in op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en die ervaart, onder meer aan de hand van concrete voorbeelden. Waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen. Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om?


De lezing

Aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten vertelt Ivo Ketelaar hoe een autist naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven.

Ivo Ketelaar: 'Deze lezing gaat over het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga over die emoties vertellen tijdens deze lezing Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.'

Ik zie u graag op één van beide dagen!

Delen met vrienden

Locatie

BplusC Bibliotheek Nieuwstraat

4 Nieuwstraat

2312 KB Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen