Lezing: Islam en het Westen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CREA

170 Nieuwe Achtergracht

1018 WV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Heeft de islam toekomst in het Westen? Zijn de normen en waarden binnen de Islam te verenigen met de normen en waarden in het Westen? Hoe proberen moslims in Westerse samenlevingen hun identiteit te behouden? Hoeveel ruimte wordt hun daarvoor gegund en op welke barrières stuiten ze?

Vandaag de dag heerst er veel negativiteit omtrent de Islam. Vooral in de media en in de politiek wordt veel beweerd over moslims en hoe zij zich verhouden tot de westerse samenleving. Helaas worden er in dit verband vaak niet-correcte en ongefundeerde beweringen gedaan. In dit kader, organiseert de Ahmadiyya Moslim Studentenvereniging een informatieve en interactieve lezing op dinsdag 27 maart om 18:45 uur aan de Universiteit van Amsterdam. De lezing zal tevens ruimte bieden voor vragen over de Islam

Gastsprekers:

Dr. Martijn de Koning - Cultureel Antropoloog UvA

De heer De Koning is afgestudeerd in antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Momenteel doceert hij antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft tevens vele publicaties met betrekking tot de Islam. De heer De Koning zal spreken over de identiteit van Nederlandse moslims, waarbij hij in zal gaan op de uitdagingen voor jonge moslims in de hedendaagse Nederlandse samenleving; hoe bouwen wij aan een inclusieve samenleving dat steeds meer pluralistischer wordt?

Dhr. Safeer Siddiqui - Imam

De heer Siddiqui is afgestudeerd in theologie in London. Hij is momenteel een van de Imam's van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en is uitvoerig betrokken bij de Nederlandse vertaling van Islamitische boeken. De heer Siddiqui zal zaken vanuit het Islamitische perspectief belichten ingaand op de betwiste kwesties rondom de Islam.

Datum: dinsdag 27 maart

Locatie: CREA | Theaterzaal | Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam

Inloop: 18:45 | Start: 19:15 | Eind: 21:00

Studenten & Alumni: Gratis | Overigen: €5

Datum en tijd

Locatie

CREA

170 Nieuwe Achtergracht

1018 WV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen