Gratis

Lezing Ivan Van de Cloot over het belang van ondernemerschap

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zebrastraat

Zebrastraat

32

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Over het belang van ondernemerschap en de gebrekkige ondernemerschapscultuur

Er vloeit veel inkt over disruptie maar zonder altijd voldoende te onderlijnen dat deze voor de ondernemer een groot risico inhoudt. Ondernemerschap impliceert dan ook de nodige durf om oude technologie te vervangen door nieuwe die haar merite nog moet bewijzen.

In meer disfunctionele maatschappijen zullen de behartigers van de oude technologieën door beïnvloeding en politieke druk proberen te verhinderen dat het proces van creatieve destructie werkelijk plaats kan vinden. Vaak kan het verlokkelijk zijn om hieraan toe te geven en de korte termijnpijn van het opgeven van het vertrouwde te vermijden, maar dit gaat ten koste van de vooruitgang op lange termijn die ons de voorspoed heeft bezorgd die velen vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Dat is ze echter allesbehalve.

Ons land heeft een probleem met ondernemerschap. Economisch onderzoek en historische analyse tonen aan dat de attitude tegenover ondernemers en ondernemerschap in het algemeen een cruciale rol speelt in een voorspoedige ontwikkeling van de economie. Innovatie en economische vernieuwing zijn sterker in maatschappijen waar de maatschappelijke attitudes tegenover ondernemerschap gunstiger zijn.

Itinera publiceerde recent verschillende rapporten over ondernemerschap en het belang ervan: http://www.itinerainstitute.org/nl/artikel/ondernemerschap-belang-en-beleid/

Ivan Van de Cloot studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen en werkte hij zes jaar lang als econoom bij de economische studiedienst van BBL/ING België. Als commentator bij financiële en economische gebeurtenissen, treedt hij regelmatig naar voren in de geschreven en audio-visuele media. Hij is Executive Professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en hoofdeconoom van Itinera.

In 2014 publiceerde Van de Cloot de bestseller ‘Roekeloos, over banken en politiek’ en in 2016 ‘Tax shift, waarom ons land een belastinghervorming nodig heeft’. Ook schreef hij mee aan ‘De Verlichting uit Evenwicht’.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zebrastraat

Zebrastraat

32

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen