Gratis

Lezing: Jaap Oudes, grenzeloos

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kunsthandel Art Dumay

Cockeveld 4

5672 AE Nuenen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Sinds kort mogen wij de werken van Jaap Oudes bemiddelen. Een aantal van deze werken worden tussen 20 en 29 april geveild via Catawiki. Tijdens deze week laten we u graag kennis maken met deze bijzondere kunstenaar.

Jaap Oudes (1926 - 1998), zoon van kunstschilder Dirk Oudes, was een Nederlandse tekenaar. Van jongs af werd hij door zijn vader gestimuleerd te gaan tekenen. 'Je hoeft niet naar een academie om het te leren', zou hij gezegd hebben. Als autodidact is Jaap zijn hele leven blijven tekenen, bijna altijd met potlood en kleurpotlood.

De tekeningen van Jaap Oudes zijn niet in een stroming in de kunstgeschiedenis te vatten, maar zouden omschreven kunnen worden als folkloristisch surrealisme. Zijn werk is vrolijk en humorvol en lijkt beïnvloed door het onderbewuste.

Tijdens deze avond zal Jan Oud, voorzitter van stichting Dirk en Jaap Oudes, een lezing geven over de grenzeloosheid van Jaap Oudes. “Als een vrije vogel vliegt hij over landen als Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal en legt op zijn unieke, fantasierijke, humorvolle en kleurrijke wijze de lokale folklore en het cultureel erfgoed vast.´

Programma:

20.00 Inloop
20.30 Welkomstwoord door Paul Dumay
20.35 Jaap Oudes grenzeloos door Jan Oud.
21.10 Gelegenheid de werken te bekijken.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kunsthandel Art Dumay

Cockeveld 4

5672 AE Nuenen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen