Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Lezing Jan Terlouw - 300 jarig bestaan Vrijmetselarij

Vrijmetselaars Loge Le Prejuge Vaincu & Pentagram

Zondag 15 oktober 2017 van 14:00 tot 17:00 (CEST)

Lezing Jan Terlouw - 300 jarig bestaan Vrijmetselarij

Ticketinformatie

Tickettype Resterend Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten Aantal
Entree kaart   meer info 83 Tickets 14 okt. 2017 € 11,50 € 0,00

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel Lezing Jan Terlouw - 300 jarig bestaan Vrijmetselarij

Evenementgegevens

In de week van 7 t/m 15 oktober viert de Orde van Vrijmetselaren het gedenkwaardige feit dat in 1717 in Londen de eerste vrijmetselaarsloge werd opgericht. Voor de Deventer loges vormt dit 300-jarig bestaan de aanleiding om op zondag 15 oktober een bijeenkomst te organiseren met als gastspreker de bekende schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw, Zelf geen vrijmetselaar, zal hij zijn licht laten schijnen op de belangrijkste beginselen van de vrijmetselarij.

Na de lezing is er gelegenheid voor een gedachtewisseling, die gevoerd zal worden in de voor vrijmetselaren vertrouwde stijl van een comparitie. De lezing is openbaar en voor geïnteresseerden toegankelijk. Voorzie u via deze pagina tijdig van een toegangsbewijs à € 11,50 p.p., koffie/thee vooraf en een pauzedrankje inbegrepen.

 

LOCATIE                                                      DATUM EN TIJD
Sociëteit ‘De Hereeniging’                            Zo. 15 oktober
Grote Poot 2                                                 Aanvang 14:00 uur
7411 KE Deventer


OVER DE INITIATIEFNEMERS

De vrijmetselarij in Deventer kent een rijke geschiedenis. De eerste loge, genaamd, ‘Le Préjugé Vaincu’ (Het Vooroordeel Overwonnen) werd in 1784 opgericht. Wegens gestage groei kon in 2011 een tweede loge worden opgericht onder de naam ‘’Pentagram’. 

Met hun gelijkgerichte idealen van broederschap, verdraagzaamheid en vrijheid van denken voelen vrijmetselaren zich medeverantwoordelijkheid voor het bouwen aan een betere wereld, waarin het streven naar gerechtigheid en harmonie centraal staan. Het verwerven van zelfkennis vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt.  

Heb je vragen over Lezing Jan Terlouw - 300 jarig bestaan Vrijmetselarij? Neem contact op met Vrijmetselaars Loge Le Prejuge Vaincu & Pentagram

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Sociëteit "De Hereeniging"
2 Grote Poot
7411 KE Deventer
Nederland

Zondag 15 oktober 2017 van 14:00 tot 17:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Vrijmetselaars Loge Le Prejuge Vaincu & Pentagram

De vrijmetselaars loges Le Préjugé Vaincu en Pentagram zijn gevestigd in Deventer. Het doel, de organisatievorm en de symbolische werkwijze van de vrijmetselarij zijn ooit afgeleid van het middeleeuwse bouwvak. Naar het voorbeeld van de vroegere kathedralenbouwers beoefenen vrijmetselaars nu het bouwvak in geestelijke zin. Met hun gelijkgerichte idealen voelen vrijmetselaars zich verenigd in een orde van ‘spirituele bouwvakkers’.


  Contact opnemen met de organisator
Lezing Jan Terlouw - 300 jarig bestaan Vrijmetselarij
Evenementen in Deventer Seminar Spiritualiteit

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.