Gratis

Lezing Koninklijk Blauw

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Leidschenveen

Emmy Belinfantedreef 7

2492 JT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lezing van Wendy Fossen over het mooiste Delfts aardewerk van stadhouder-koning Willem III en prinses Mary Stuart II.

Over dit evenement

Delfts blauw: de hele wereld kent het voor ons land zo iconische aardewerk. Het Kunstmuseum toont de topstukken van stadhouder-koning Willen III en prinses Mary Stuart II. De verhalen achter de tentoonstelling 'Koninklijk Blauw' hoort u van kunsthistorica Wendy Fossen.

Topstukken

In de late 17e eeuw werd het mooiste tinglazuuraardewerk van Europa gemaakt in Delft. Een deel van de absolute topstukken bevindt zich in het buitenland en is zelden of nooit in ons land te zien. Met de tentoonstelling 'Koninklijk Blauw' heeft het Kunstmuseum Den Haag bijzondere stukken uit de rijke verzameling van het beroemde koningspaar Willem en Mary voor de eerste keer samengebracht.

Wendy Fossen

Onder de naam Casa dell’Arte verzorgt kunsthistorica Wendy Fossen lezingen voor onder meer het Kunstmuseum en het Mauritshuis. Haar verhalen nemen u mee naar de wereld van diplomatie, weelde en fascinatie voor een product waar Nederland vandaag de dag nog steeds wereldwijd om bekendstaat.

Reserveren

Wilt u deze lezing bijwonen? Bestel uw gratis toegangskaarten via de groene button.

Meer informatie over deze tentoonstelling in het Kunstmuseum vindt u op https://www.kunstmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/koninklijk-blauw

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Leidschenveen

Emmy Belinfantedreef 7

2492 JT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen