€ 0 – € 5

Lezing: Kunst en het Hiernumaals

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Reflectie, Troost, Doorgeven
Kunst en het Hiernumaals

Lezing over de functie van kunst bij afscheid in uitvaartcentra en crematoria.

“Kunst en het Hiernumaals” is een woordspeling op “Kunst en het Hiernamaals”. Wat gebeurt er in je leven als er iemand overlijdt? De tijd lijkt even stil te staan. Je bent ineens geconcentreerd op essentiële waarden van het leven: liefde, verdriet, herinneringen, vergankelijkheid. Hoe ga je om met heftige emoties? Vroeger boden rituelen die verbonden waren aan religie en kerk een duidelijk kompas, maar steeds meer mensen zoeken naar nieuwe, persoonlijke vormen van spiritualiteit en rituelen om een verlies te verwerken. Kunstenaars zijn altijd geconcentreerd op de essentie van het bestaan, dat hoort bij hun vak. Wat kunnen wij van hen leren? En kunnen zij ons troost en houvast bieden in moeilijke tijden?

Aan de hand van een aantal kunstwerken kijken we in deze lezing kort terug naar vroegere tradities in de kunstgeschiedenis en daarna hoe hedendaagse kunstenaars uiting geven aan essentiële levensvragen.

Door: Anneke van Eeuwijk (kunsthistorica) en Joyce Dunki Jacobs (museologe). Verbonden als extern adviseurs aan de DELA kunstcollectie.


De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen