€ 7,50 – € 9

Lezing: Mozart (1756-1791)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Waalre

Koningin Julianalaan 19

5582 JV Waalre

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Mozart had een moeizame relatie met zijn vader, was dol op zijn Constanze en maakte ruzie met zijn opdrachtgevers. Hij hield van flauwe grapjes, was gefascineerd door lichamelijke intimiteiten en wilde verder maar een ding: componeren, altijd en overal. Hij heeft het grootste deel van zijn leven in vorstenhuizen, herbergen, trekschuiten en hobbelende koetsen doorgebracht. Mozart schreef in vele genres en bezettingen: opera's, symfonieën, kamermuziek, kerkmuziek.

Aan de hand van de meest treffende muziekvoorbeelden en mijn gitaar leg ik uit waarom de "klassieke eenvoud" van Mozart zo geniaal en verrassend is.


Olga Franssen
Na mijn opleiding aan het conservatorium, waar ik viool en gitaar studeerde, heb ik mede het Amsterdams Gitaartrio opgericht. Met dit trio heb ik 25 jaar de wereld rond gereisd en vele cd’s opgenomen. In 2007 heb ik de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien geef ik cursussen en lezingen over muziek op locatie.

Zie www.olgafranssen.nl


Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Waalre

Koningin Julianalaan 19

5582 JV Waalre

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen