€ 0 – € 7,50

Lezing: Natuurfotografie

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Natuurfotograaf Eric Bergmeester maakt tijdens zijn lezing een reis langs de mooiste natuurgebieden van Europa. Hij deelt zijn passie voor natuurfotografie en staat vooral ook stil bij het boek dat hij in 2015 heft uitgegeven: Brainport natuurlijk! | SlimBoek De Groote Heide. De foto’s voor dit boek zijn allemaal in onze eigen omgeving gemaakt. Bergmeester zal laten zien hoe onverwacht mooi onze natuur zo dicht bij huis kan zijn. Maar dat is niet alles…hij wil ook laten zien dat je met augmented reality een stap verder kunt gaan en natuur echt bij mensen thuis in de huiskamer kunt brengen. Tijdens deze lezing geeft hij zeker ook tips&tricks over natuurfotografie.

Over Eric Bergmeester
Eric Bergmeester (1967) is een gepassioneerd allround natuurfotograaf met een voorliefde voor landschapsfotografie. Hij heeft voor verschillende aansprekende opdrachtgevers projecten uitgevoerd, onder andere voor het Wereld natuur Fonds, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zijn foto’s worden door verschillende natuurbeschermingsorganisaties en tijdschriften gebruikt. Sinds 1989 geeft hij met veel enthousiasme eigen workshops en lezingen en organiseert sinds 2000 internationale natuurfotografie evenementen, exposities en seminars met en voor internationale topfotografen. Brainport natuurlijk! | SlimBoek De Groote Heide is zijn eerste eigen boekproject.

Over SlimBoek
Tijdens Dutch Technology Week (DTW) 2015 is het boek Brainport natuurlijk! | SlimBoek De Grote Heide gelanceerd in de bibliotheek in de De Witte Dame.

SlimBoek De Groote Heide is een prachtig en bijzonder interactief natuurfotoboek voor iedereen die van natuur houdt. In het boek komt De Groote Heide tot leven door het gebruik van moderne technieken.
Nieuwe toepassing cross media Het is mogelijk foto’s uit het boek te scannen met een smartphone of tablet en de gratis Ons Bos-app. Hierdoor wordt extra informatie zichtbaar zoals video’s, time-lapse filmpjes, uitgestrekte panorama’s en luchtopnamen, ofwel augmented reality (ar). Met de app is tijdens een wandeling door het gebied deze informatie ook op te roepen. SlimBoek blijft groeien, het wordt compleet gemaakt op internet waar iedereen eigen foto’s van De Groote Heide kan delen. SlimBoek is hierdoor een boek met een cross mediaal concept: boek, app en community. Verder is er een interactieve expositie van groot formaat foto’s. Er is sprake van een totaal nieuwe natuurbeleving. Dit totaal concept is uniek en nog niet eerder gedaan.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen