Gratis

Lezing: Samen spelen, wat nou delen?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De feestdagen: ze kunnen gemoedelijk zijn, maar de emoties kunnen vooral bij kinderen onderling hoog oplopen. Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling bieden oplossingen om de goede vrede in december, maar ook de rest van het jaar, te bewaren. Samen schreven ze het boek Samen spelen, wat nou delen?. Hierin leren ze je hoe je je kind kan begeleiden in de omgang met andere kinderen en hoe je je band met je kind kan verbeteren zodat het gezelliger wordt in huis.

Het kan erg gezellig zijn als kinderen met elkaar spelen, maar soms kan het ineens uitlopen in huil- of driftbuien. Vaak kunnen kinderen het best prima oplossen, maar soms is het goed om ze een handje te helpen. Fietsen en zwemmen hebben ze tenslotte ook niet uit zichzelf geleerd. Tijdens de lezing bieden ze handvatten om kinderen daarin te begeleiden.

Over de band tussen broers- en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht en inlevingsvermogen. Kortom, over hoe je broers en zussen kunt helpen al vroeg een stevige band te krijgen. En hoe je je kinderen kunt begeleiden, zodat ze nog meer leuke speeltijd met vriendjes kunnen hebben. Daarmee geef je je kinderen een stevige sociale basis, waar ze de rest van hun leven nog veel profijt van zullen hebben.

De sprekers
Eva Bronsveld is trainer en spreker om het gebied van opvoeding en onderwijs en auteur van het boek Temperamentvolle kinderen. Elsbeth Teeling is freelance tekstschrijver, auteur van het boek Relax Mama! en oprichter van de Club van Relaxte Moeders. Samen met Roos Schlikker en Miloe van Beek vormen ze De Ontploetermoeders, bekend van het boek Van achter het behang tot over je oren.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen