Lezing Urbexfotografie met Wijnand Burggraaf - Rotterdam - 11 februari 2023

Venster Acties

Lezing Urbexfotografie met Wijnand Burggraaf - Rotterdam - 11 februari 2023

Wijnand Burggraaf vertelt tijdens deze inspirerende lezing over urbexfotografie, aan de hand van anekdotes en wetenswaardigheden.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

CameraNU.nl Rotterdam Noord 156 Gordelweg 3038 GE Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Fotograferen op urbex-locaties is niet eenvoudig. Binnen is vrijwel nooit kunstlicht en vaak ook maar weinig daglicht. Tegelijk kunnen de contrasten heel groot zijn. Tijdens de lezing gaat Wijnand langs verschillende onderwerpen en situaties waarbij hij laat zien hoe zijn beelden tot stand komen. Hij geeft uitleg over de uitrusting, de camera-instellingen (bracketing), maar ook hoe je een locatie vindt , hoe je ermee omgaat en wat de voorbereidingen hiervoor zijn. Er is volop ruimte voor vragen en interactie tijdens de lezing.

Wijnand Burggraaf is sinds 2020 Fujifilm GFX ambassadeur. Hij is meer dan 10 jaar bezig met urban exploring (urbexfotografie). Hij is dus het liefste op stap om de opnames te maken waar hij bekend om staat: beelden van oude vervallen gebouwen, industriële complexen en oude auto’s. Wat urbex voor hem zo aantrekkelijk maakt, is meer dan enkel de kick van iets te doen wat wellicht niet mag. Vrijwel alle urbex-foto’s van Wijnand zijn gemaakt op verboden terrein. Het is ook de schoonheid van het verval dat hem aanspreekt en het soort foto’s dat hij ermee kan krijgen - verstilde, bijna surrealistische tijdcapsules. Dat je naar een foto kan blijven kijken en je je afvraagt wat er zich daar heeft afgespeeld en waarom het zo is achtergelaten.

Inloop is vanaf 10:15 uur.

Afbeelding van evenement
Afbeelding van evenement
Afbeelding van evenement