Lezing: van Hut naar Flat

Venster Acties

Lezing: van Hut naar Flat

We hebben er allemaal mee te maken: de woningnood. Maar hoe zijn we hier ooit gekomen?

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

stichting !Triggr Middelweg 5 2461CB Ter Aar Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Over dit evenement

LEZING: VAN HUT NAAR FLAT EN HOE VERDER ?

Nederland op dit moment woningnood - WONINGNOOD - en dus grote problemen, die allemaal te maken hebben met: het HUIS, de plek waar we wonen.

Wat speelt er allemaal en wat wordt in deze lezing besproken?

• Er zijn momenteel in Nederland 300.000 huizen te weinig

• Door de droogte en de veenstructuur van onze bodem dreigen 800.000 tot 1 miljoen huizen te verzakken. De geschatte kosten zijn 600 miljard euro.

• Er klinken nationale en internationale waarschuwingen dat op termijn door de stijgende zeespiegel het bewonen van de provincies Holland, Zeeland en Friesland onmogelijk wordt.

• Het stikstofprobleem maakt in feite het op grote schaal bouwen van huizen op de tot nu toe gebruikelijke manier onmogelijk.

• Het “asielzoekersprobleem” is grotendeels een “huizen”-probleem.

De lezing is in twee delen:

Deel 1. Het eerste deel gaat over hoe en waarom de mens in duizenden jaren zijn huis of hut gebouwd heeft en de ongelooflijke vindingrijkheid, die hij daarbij getoond heeft.

Deel 2. Het tweede deel gaat over de situatie in Nederland op dit moment. Oorzaken, gevolgen en oplossingen. Kunnen we iets leren van het vermogen tot aanpassing en overleven van onze voorouders?

Over de spreker, Rob van Haarlem

Rob van Haarlem is kunsthistoricus, die zich al jaren bezighoudt met de ontwikkeling van de cultuur in de historische leefomgeving van de mens.