Gratis

Lezing Verwerking van pestverleden

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het verbaast gelukkig niemand meer wanneer er gezegd wordt dat het een akelige, zelfs traumatische ervaring is wanneer kinderen het slachtoffer worden van pesten. En toch, onze samenleving reageert vaak wel verbaasd als een inmiddels volwassen persoon te kennen geeft dat hij of zij nog altijd lijdt onder die ervaringen van vroeger. Twee reacties die haaks op elkaar staan en die voortkomen uit onder andere de vele misverstanden over pesten. Het gebrek aan deze erkenning is erg nadelig voor de verwerking door het inmiddels volwassen slachtoffer. Niet zelden wordt het trauma keer op keer door deze ontkenning herbeleefd en verdiept. Het is dan ook hoog tijd dat ook dit aspect van de gevolgen van pesten gehoor krijgt!

Deze lezing gaat dan ook niet zozeer over de aanpak van pesten op scholen, want daarover wordt al veel gesproken en gedaan (al is het helaas nog niet voldoende). Deze lezing gaat over de gevolgen voor het slachtoffer, en ook voor de dader. Maar wij richten ons met name op de slachtoffers. We leggen uit hoe het komt dat die gevolgen vaak op volwassen leeftijd nog altijd als traumatisch ervaren worden. Daarbij komt een goed doordachte visie over de werking van pesten, die ondersteunend is voor de verwerking waar slachtoffer meestal mee stoeien. We doorlopen die visie graag met u.

Stichting Vogelvrij is ruim 20 jaar geleden opgericht door Joan Elkerbout. Zij studeerde in 1996 als maatschappelijk werkster af met het thema ‘pesten’ als specialisatie. Een keuze voortkomend vanuit haar eigen ervaringen als kind en jongere. In de jaren erna gaf ze vele individuele sessies, lotgenotenweekenden (ook voor kinderen/jongeren), lezingen en deskundigheidsbevorderingen.
Deze avond komt Joan zelf, samen met collega Peggy, om in de bibliotheek van Eindhoven verder met u in gesprek te gaan. We hopen iets voor u te kunnen betekenen in het beter begrijpen en plaatsen van het effect door pesten.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen