€ 0 – € 7,50

Lezing: Vonne van der Meer

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Waalre

Koningin Julianalaan 19

5582 JV Waalre

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vonne van der Meer vertelt naar aanleiding van haar laatste verhalenbundel Brood, zout, wijn, hoe haar verhalen en romans ontstaan. Hoe ze de lezer betrekt bij haar personages, en hun wel en wee.

Geen verandering haalt zoveel overhoop als een verhuizing. Wennen aan een nieuw huis en het afscheid van het oude leven zijn de rode draad in Brood, zout, wijn.

Vonne van der Meer
Vonne van der Meer volgde midden jaren zeventig de regieopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool. Aanvankelijk schreef ze dan ook vooral voor toneel. Haar monoloog De behandeling uit 1976 werd door toneelgroep Centrum op het repertoire genomen.

Haar debuut Het limonadegevoel en andere verhalen bestond uit een aantal verhalen die eerder waren verschenen in Hollands Maandblad. Na dit debuut publiceerde Vonne van der Meer met grote regelmaat romans, verhalenbundels en novellen. De roman Eilandgasten uit 1999 betekende haar doorbraak naar het grote publiek. Het was het eerste deel van een trilogie: Eilandgasten, De avondboot, Laatste seizoen. Een aantal van haar boeken is vertaald in. o.a., het Duits, Frans, Spaans. Laatst verschenen boeken: Het smalle pad van de liefde (2013) Winter in Gloster Huis (2015) en Brood, zout, wijn (2017)


Foto: Annaleen Louwes


Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.
Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Waalre

Koningin Julianalaan 19

5582 JV Waalre

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen