Gratis

Lezingenreeks door Tom Molenaars: Vrouwen in de kunst

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stedelijk Museum Breda

22 Boschstraat

4811 GH Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek de veelzijdige rol van vrouwen in de kunst.

Over dit evenement

Vrouwen in de kunst

De vrouw als kunstenaar - Moedig en eigenzinnig

Zondag 15 maart, 14.00 – 15.00 uur

Lezing met nagesprek door Tom Molenaars

In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek de veelzijdige rol van vrouwen in de kunst.

Als symbool functioneert ze sinds mensenheugenis in mythen en archetypen. We ontmoeten de vrouw ook als bron van inspiratie, als kunstenaar, en als rebel die tegen de mannelijke dominantie opstaat.

De vrouw als kunstenaar - Moedig en eigenzinnig

In een door mannen gedomineerde kunstwereld zijn veel vrouwelijke kunstenaars ten onrechte miskend. Deze lezing belicht de indrukwekkende prestaties van moedige en eigenzinnige vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen.

Tom Molenaars

Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars. Daarvoor werkte hij als kunstadviseur bij diverse kunstinstellingen waaronder het huidige Kunstloc.

Deelname: Deelname aan een of meer lezingen met nagesprekken is gratis met een geldig museumticket. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Vooraf online reserveren: vooraf online aanmelden gaat alleen via dit online reserveringssysteem. Het voordeel van dit systeem is dat je meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en dat je zelf direct kunt aan- en afmelden.

Annuleren: Verhinderd om te komen? Geen probleem. Je kunt je aanmelding zelf eenvoudig annuleren via de bevestigingsmail die je ontvangt van het online reserveringssysteem. Klik op 'annuleren' en je aanmelding komt direct te vervallen. Andere bezoekers krijgen vervolgens de kans om zich aan te melden.

Instructie aanmelding op locatie: je kunt de lezingen bijwonen op vertoon van deze bevestiging (geprint of via actuele weergave op je mobiele telefoon) en een geldig entreebewijs voor het museum. Handig om te weten is dat het aanmelden per lezing verloopt.

Auditorium: de lezingen vinden plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. De maximale capaciteit van deze ruimte is 100 zitplaatsen.

Afbeelding: Cécile Verwaaijen, Zonder titel, 2002. Collectie Stedelijk Museum Breda

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stedelijk Museum Breda

22 Boschstraat

4811 GH Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen