€ 372,43 – € 2.518

Liberating Structures Workshop

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

St. Antonius Ziekenhuis

Koekoekslaan 1

3435 CM Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In deze 1-daagse workshop maak je kennis met 33+ werkvormen om vergaderingen, brainstormsessies, overleggen en andere interacties te verbeteren.

Op deze dag dompel je jezelf onder en ervaar je hoe eenvoudig jij deze structuren de volgende dag al in kan zetten om iedereen te betrekken, te activeren en te enthousiasmeren.


Herken je dit?

 • Professionals die in de zorg en het onderwijs werken hebben een belangrijke bijdrage in ons welzijn en geluk. Toch is het werk niet altijd even makkelijk. Dat komt vaak door hoe het systeem is ingericht.

 • Je werkt keihard, doet je best maar soms voelt het alsof er meer in zit… Als die anderen nou eens mee zouden werken...

 • Er is weinig tijd, waardoor een gevoel van stress/haast ontstaat en er minder aandacht voor elkaar is. Soms voel je je zelfs niet gezien, gehoord of gerespecteerd.

 • Jullie hebben een goed team, maar lang niet altijd wordt de volledige potentie benut.

 • Het zijn altijd dezelfde die de kar trekken en ook altijd dezelfde die commentaar leveren vanaf de zijlijn.

 • Jullie vergaderen ontzettend veel, maar de uitkomsten zijn lang niet altijd even concreet.

 • Er worden brainstorms gehouden zonder duidelijke structuur en uitkomsten

 • Macht en hiërarchie staan vrijheid en verantwoordelijkheid in de weg.

 • Moeilijke gesprekken worden gemeden of wanneer ze worden gevoerd wordt niet iedereen gehoord.


Gelukkig kan het anders

 • Je kunt breken met de gevestigde orde en zorgen voor meer plezier en energie in je werk.

 • Een heel systeem veranderen is lastig maar je kunt wel makkelijk binnen je eigen team op een andere manier samenwerken.

 • Iedereen kan gezien, gehoord en gewaardeerd worden en de samenwerking kan écht verbeteren

 • Je kunt leren hoe je op een zinvolle, gestructureerde maar ook leuke manier meer uit jezelf en de mensen in je omgeving kunt halen waarmee je verandering wilt bewerkstelligen.


Hoe? Zet Liberating Structures in

Liberating Structures zijn bedrieglijk eenvoudige, subtiele en krachtige facilitatietechnieken (microstructuren) die de relaties en het vertrouwen tussen mensen verbeteren. Ze bieden een alternatieve manier om de wijze waarop mensen communiceren en samenwerken te benaderen en vorm te geven. Liberating Structures zijn gemakkelijk te gebruiken voor interactie en conversatie in kleine en grote groepen.


Wanneer Liberating Structures routinematig gebruikt worden, wordt het mogelijk om het soort organisatie te bouwen dat iedereen wil. Ze zijn ontworpen om iedereen te betrekken bij het vormgeven van de volgende stappen. Deelnemers worden direct geactiveerd en betrokken.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless en worden door vele duizenden mensen over heel de wereld gebruikt.


Deze alternatieve aanpak is zowel praktisch als haalbaar omdat Liberating Structures snel en vrij eenvoudig te leren zijn. Ze kunnen door iedereen op elk niveau worden gebruikt, van directie tot de werkvloer. Er zijn geen lange cursussen of speciale talenten vereist. Meesterschap is een kwestie van oefenen. In deze bootcamp van een dag leer en ervaar je zeer snel meer dan 10 Liberating Structures.


Iedereen die geïnteresseerd is in veranderende scholen, ziekenhuizen, stichtingen, en bedrijven, kan Liberating Structures gebruiken om innovatie en geweldige resultaten te genereren.


NB: De workshop gaat door bij een minimum van 30 personen. We richten ons primair op zorg- & onderwijsprofessionals, zodat zij met elkaar, van binnenuit het systeem kunnen leren veranderen. Uiteraard zijn externe trainers/coaches/consultants in die branches ook belangrijke ondersteuners bij verandering. Deze willen we dus zeker niet uitsluiten. Wel behouden we ons het recht voor om deelnemers te verplaatsen naar een andere datum afhankelijk van de groepssamenstelling. We proberen die samenstelling zo divers mogelijk te laten zijn en mikken op een juiste balans tussen zorg-/onderwijsprofessionals en externe trainers/coaches/consultants uit die branches.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

St. Antonius Ziekenhuis

Koekoekslaan 1

3435 CM Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen