€ 0 – € 15
Liedjes die niet mochten | Nederlied Ensemble Amsterdam

Liedjes die niet mochten | Nederlied Ensemble Amsterdam

Venster Acties en details

€ 0 – € 15

Datum en tijd

Locatie

Oosterkerk

Kleine Wittenburgerstraat 1

1018 LS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Muzikaal kleinkunstprogramma gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1993 van de journalisten Henk van Gelder en Robert van ’t Wout.

Over dit evenement

In het programma brengt het Amsterdamse Nederlied Ensemble ‘verboden’ liedjes van o.a. Robert Long, Frans Halsema, Annie MG Schmidt, Jules de Corte, Gerard Cox, Jacques van Tol, Dirk Witte, Jasperina de Jong, Martin van Dijk, Guus Vleugel, Harry Bannink en Willy van Hemert.

In dit tijdperk met vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat een liedje niet gezongen mag worden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals 'het fatsoen', 'de religie' en 'het koningshuis'. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met de handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd die vaak sprak over 'zedenverwildering'. In 1992 werd het lied 'Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’ verboden op een bevrijdingsfestival. En Robert Long voelde de hete adem van Christelijke censuur in zijn nek bij zijn liedje ‘Jezus Redt’! Ook het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ kon rekenen op een radioverbod. In dit gevarieerde liedjesprogramma komen een groot aantal beroemde voorbeelden aan bod van liedjes die niet mochten.

Een eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma! Ssssssttt.... Geheimhouding verplicht

Zangers: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Emile Baars, Marcel Klingeler en Evert de Vries.

Regie en verteller: Evert de Vries

Arrangementen en piano: Amos Osterhaus

Trompet: Marcel Klingeler

De voorstelling duurt 85 minuten, er is geen pauze .

Entree: vrijwillige bijdrage.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen