Gratis

Literair Café Veldhoven online: Kluun

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Niemand minder dan Raymond van de Klundert (Tilburg, 1964), beter bekend als Kluun, is te gast bij Literair Café Veldhoven!

Over dit evenement

Cultureel cadeau

In Theater de Schalm wordt Kluun geïnterviewd door de 28-jarige Mark van der Linden, bibliotheekmedewerker en eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Het interview wordt live uitgezonden. Als cultureel cadeau voor iedereen bieden Theater de Schalm, Museum ’t Oude Slot, de Bibliotheek Veldhoven én boekhandel Bruna deze online livestream gratis aan. Kijkers kunnen ook online vragen stellen en boeken bestellen en laten signeren, die daarna af te halen zijn bij Bruna Veldhoven.

Over Kluun

Kluun werkte vijftien jaar lang in het bedrijfsleven en had zijn eigen marketingbureau voordat hij zich volledig op het schrijven toelegde. Met succes: zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter (2003) is met bijna één miljoen exemplaren de best verkochte roman in Nederland. Na Kluuns droomdebuut volgden nog vier romans en diverse verhalen- en columnbundels, waaronder Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (2004) en DJ (2017).

Kluuns meest recente, vijfde roman is Familieopstelling (2020). In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert de inmiddels 55-jarige Stijn van Diepen, hoofdpersonage uit Komt een vrouw bij de dokter, terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant. Hij stuit op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen over de liefde, het leven en zichzelf.

Kluun woont tegenwoordig in Amsterdam, werkt aan Help, ik heb een puber!, is de trotse vader van drie dochters Eva (22), Roos (17) en Lola (13) en heeft een relatie met psycholoog Anne de Jong.

Praktische informatie

Literair Café Veldhoven online met Kluun wordt op vrijdag 21 mei van 20.00 tot 21.30 uur vanuit Theater de Schalm live uitgezonden. Het programma is gratis te volgen, aanmelden vooraf is noodzakelijk. Twee dagen vóór de activiteit onvang je via e-mail de kijklink en meer informatie over hoe je vragen kunt stellen en boeken bestellen tijdens de uitzending.

Foto's Kluun: (c) Yvette Kulkens.


		Afbeelding van Literair Café Veldhoven online: Kluun
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen