€ 5 – € 17,49
Literaire lazy afternoon in PIP – Winternachten festival 2022

Literaire lazy afternoon in PIP – Winternachten festival 2022

Venster Acties en details

€ 5 – € 17,49

Evenementdetails

Locatie

Locatie

PIP Den Haag

36 Binckhorstlaan

2516 BE Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Literaire lazy afternoon – Winternachten, de zomereditie, in PIP

Over dit evenement

Op zaterdag 18 juni strijkt Winternachten – de zomereditie neer in PIP Den Haag, voor een literaire lazy afternoon met een leesclub, schrijvers als Pola Oloixarac en Yentl van Stokkum, enge verhalen op klaarlichte dag, gothic cocktails en muziek! Denk: brandende zon, koortsachtige vibes, Midsommar langs het spoor, zomerse rafelrandjes, leesclubbin’ met de Boekencurator, alles o zo lieflijk en doodeng tegelijk. Klinkt dat raar? Zorg dat je erbij bent en oordeel zelf.

Het programma:

  • Winternachten leesclub (15:00 - 16:30) – Een leesclub over ‘Home’ van Toni Morrison, gepresenteerd door de Boekencurator
  • When did it all go terribly wrong? Or did it? (16:30 - 17:30) – Een filmgesprek met schrijver Pola Oloixarac over Mona
  • Spookstemmen (18:00 - 19:00) – Haunted literatuur, griezelige cocktails en muziek

De Boekencurator presenteert: Winternachten leesclub over ‘Home’ van Toni Morrison

‘Whose house is this?’ Met die zin opende de Amerikaanse schrijver Toni Morrison haar tiende roman Home, tevens thema van het Winternachten festival – de zomereditie. Het literatuurfestival onderzoekt thuis zijn en je thuis voelen in de samenleving, de stad en je lichaam.

Home verscheen in 2012 en gaat over een getraumatiseerde soldaat die in de jaren vijftig van de vorige eeuw uit Korea terugkeert naar het racistische Amerika. Het oeuvre van Toni Morrison, in 1993 bekroond met de Nobelprijs voor Literatuur, onderzoekt de ervaringen van Amerikanen van kleur.

Tijdens deze leesclub duik je samen met andere lezers onder leiding van Corina Maduro (www.boekencurator.nl) dieper in het boek. Centraal staat een verkenning van de personages en de thema’s. Je bent vrij om het boek in het Engels of in de Nederlandse vertaling te lezen, de leesclub zelf is in het Nederlands. Iedereen kan meedoen! Markeer wel de passages die jou het meest opvallen, zodat we die samen onder de loep kunnen nemen. Lees hier meer over het boek en de leesclub!

Zaterdag 18 juni, 15.00 - 16.30 uur | Ticket: €5

Je kunt het boek zowel in het Nederlands als in het Engels lezen

When did it all go terribly wrong? Or did it? – Een filmgesprek met schrijver Pola Oloixarac over Mona

Het boek Mona van de Argentijnse auteur Pola Oloixarac leest als een film. Het neemt de incrowd literaire scene op de hak, is zowel feministisch als gewelddadig, en bij vlagen weird tot op het bot… Winternachten-programmamaker en filmredacteur Gerlinda Heywegen dook diep in Mona en zocht er filmfragmenten bij die aansluiten, uitdagen, botsen. Door samen met Pola naar die fragmenten te kijken en ze te bespreken, komt het geestige, cynische universum van hoofdpersonage Mona nog dichterbij. Of dat altijd even aangenaam is? Vast niet! Maar spannend wordt het zeker.

Zaterdag 18 juni, 16.30 - 17.30 uur | Ticket: € 11,-

Of koop een combiticket (€17,50) voor dit programma én Spookstemmen, het literaire spookhuis later op de middag.

Spookstemmen – Haunted literatuur, griezelige cocktails en muziek

De geesten komen ons bezoeken tijdens deze middag in PIP! Kom je ook? Een literair spookhuis op klaarlichte dag, waar je je hart kunt ophalen aan poëzie, literatuur en muziek. Tijdens dit programma van Winternachten krijg je op één zaterdagmiddag een compleet spectrum aan moderne, feministische horror, haunted verhalen en poëzie te zien en te horen. Je hoort poëzie van Yentl van Stokkum (uit haar spooky bundel Ik zeg Emily), Corinne Heyrman brengt in muziek en tekst ten gehore hoe het is om in een psychose te zitten, én je hoort lekker grimmige literatuur uit de mond van de Argentijnse schrijver Pola Oloixarac, wiens roman Mona een heerlijke satire op de literaire wereld is.

Zaterdag 18 juni, 18.00 - 19.00 uur | Ticket: € 11,- inclusief spooky cocktail

Of koop een combiticket (€17,50) voor dit programma én Where did it all go terribly wrong?, het filmgesprek met Pola Oloixarac.

---------

Deze literaire lazy afternoon bij PIP is onderdeel van het Winternachten festival 2022 – de zomereditie. Onder het festivalthema Whose House Is This? vindt Winternachten plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni op verschillende locaties in Den Haag, waaronder PAARD, PIP en Amare. Literatuur, poëzie, woordkunst, muziek en film: alle cultuurliefhebbers komen aan hun trekken op dit veelzijdige, internationale literatuurfestival. Voor deze zaterdag in PIP zijn aparte tickets te bestellen, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op alle andere festivaldagen met o.a. Sef, Nana Kwame Adjei-Brenyah, Ronelda S. Kamfer, Iman Mersal, Agustina Bazterrica, Athena Farrokhzad en Raoul de Jong. Voor meer informatie, zie www.winternachten.nl

Delen met vrienden

Locatie

PIP Den Haag

36 Binckhorstlaan

2516 BE Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen