€ 0 – € 10

Literatuur Late Night: Annejet van der Zijl & Emily Kocken Presentator: Ke...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek

Studio B

Spui 68

Den Haag, ZH 2511BT

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Annejet van der Zijl en Emily Kocken zijn de gasten tijdens Literatuur Late Night van B-Unlimited op vrijdag 3 november. In de Centrale Bibliotheek aan het Spui gaat Kees 't Hart, schrijver en literair criticus, met beide schrijvers in gesprek over hun boeken en over hun kunstenaars- en schrijversschap.

Annejet van der Zijl (Oterleek 1962) is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. De boeken die Van der Zijl schreef zijn stuk voor stuk bestsellers en drie ervan zijn verfilmd. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over de Gooische villa die in de jaren zestig de ontmoetingsplek was van kunstenaars en dichters. Eind 2015 verscheen haar laatste boek De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix dat zich afspeelt in de VS.

Emily Kocken (New York, 1963) verhuisde met haar ouders naar Nederland toen ze zeven was. Ze studeerde muziek, filosofie, film en schrijven. Meer dan tien jaar lang gaf ze les in muziek, theater en film op verschillende middelbare scholen. Na een auto-ongeluk in 2000 nam ze ontslag en wijdde zich volledig aan haar kunstpraktijk. Haar recente tweede boek De kuur is een soap-noir over een familiereis naar toverberg Davos, bekend van de klassieker van Thomas Mann. "Emily Kocken blaast met De kuur de Toverberg nieuw leven in", aldus Arjan Peters in de Volkskrant.

Kees 't Hart (Den Haag, 1944) is een Nederlandse schrijver, dichter en literatuurcriticus. 't Hart schrijft recensies voor De Groene Amsterdammer en woont sinds 2004 in Den Haag.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek

Studio B

Spui 68

Den Haag, ZH 2511BT

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen