€ 0 – € 10

Literatuur Late Night: Maxim Februari en Justine le Clerq

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek

68 Spui

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wie Maxim Februari de afgelopen jaren heeft gevolgd, weet dat hij zich heeft toegelegd op het thema ‘mens & machine’, in het bijzonder de digitale ontwikkelingen en de riskante implicaties daarvan voor het menselijk leven. Zijn Kousbroeklezing, zijn TED-talk, zijn Godwinlezing en ook veel van zijn columns in NRC gaan erover: in hoeverre houden wij zeggenschap over de systemen die we zelf bedenken, waar eindigt hun nut en begint hun machtsovername? Een brandende kwestie waarvan we de groeiende omvang nauwelijks kunnen bevatten – het is zelfs de vraag of de snelste denkers haar zullen kunnen bijhouden.

Ook in Februari's jongste roman, Klont, komt een actueel thema aan de orde. Hoe blijven we overeind in deze digitale wereld?


De klopjacht op het misdaadduo Enise B. en Antonio van der P. in 2014, werd de inspiratiebron voor de nieuwe roman van Justine le Clerq, Krimp. Via haar fictieve lotgenoot Lina Hersenvoort doorzoekt Le Clercq haar eigen arrestatie in 1989, die uitmondde in een eeuwigdurende schuld.

Lina Hersenvoort bereidt zich voor op de tachtigste verjaardag van haar vader, die in Den Haag een befaamd Frans restaurant runt. Ze kan inmiddels prima overweg met het leven. Maar terwijl ze bezig is met de feestelijkheden, dringen herinneringen en schuld zich toch weer op. En dit keer is het eten van kalfshersenen niet voldoende om haar woede te stillen.

Programma samengesteld door Mira Feticu (Bibliotheek Den Haag).

Met boekverkoop in de zaal door Van Stockum Boekverkopers.

B-Unlimited: Maxim Februari & Justine le Clerq Literatuur Late Night vrijdag 2 maart 2018

gespreksleider: Abdelkader Benali

zaal open 20.00 uur aanvang 20.30 uur Centrale Bibliotheek, Studio B Spui 68 Den Haag


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek

68 Spui

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen