Eventbrite
EVENEMENT BEËINDIGD

LITERATUUR LATE NIGHT MET MARCEL MÖRING EN ALICJA GESCINSKA

LITERATUUR LATE NIGHT MET MARCEL MÖRING EN ALICJA GESCINSKA

van B-Unlimited
€ 0 – € 10
VERKOOP BEËINDIGD

DATUM EN TIJD

LOCATIE

Centrale Bibliotheek

68 Spui

Studio B

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

BESCHRIJVING


Tijdens Literatuur Late Night op vrijdag 13 oktober zijn de schrijvers Marcel Möring en Alicja Gescinska te gast in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Gespreksleider Jeroen Vullings praat met hen over identiteit en het zoeken naar een thuis.

“Ik was zeven jaar toen mijn ouders verhuisden van Polen naar België. Nog voor ik mijn identiteit goed en wel had gedefinieerd, werd ik al geconfronteerd met vragen als: Wie ben je? Wat kom je hier eigenlijk doen? Ga je nog terug? Op school moest ik steeds mijn naam komen spellen voor in de klas, ik moest vertellen waar ik vandaan kwam.” -Alicja Gescinska

Identiteit en de zoektocht naar een thuis zijn ook belangrijke thema’s van de nieuwste roman, Eden, van de gelauwerde schrijver Marcel Möring. Met Eden kwam Möring in januari 2017, zes jaar na zijn vorige roman, ijzersterk terug op het literaire podium. Eden is het slotstuk van de trilogie die Möring begon met Dis (2006) en Louteringsberg (2011). “Een rijke en boeiende roman, vol verwikkelingen en verhalen en met een historische focus die reikt van de Middeleeuwen tot nu.”, aldus Dagblad Trouw.

De jonge filosoof Alicja Gescinska werd bekend met De verovering van de vrijheid, een boek waarin ze autobiografische gegevens verweeft met een filosofisch pleidooi voor positieve vrijheid. De verovering van de vrijheid werd door deMens.nu bekroond als beste non-fictie boek van 2010 en 2011. Sindsdien schrijft Gescinska regelmatig essays, opiniestukken en recensies.

In 2016 verscheen haar debuutroman, Een soort van liefde. Na de succesvolle ontvangst besloot Gescinska haar academische carrière in New York stop te zetten en terug te keren naar België. Daar is ze sinds het najaar van 2016 op Canvas te zien in het televisieprogramma Wanderlust. Hierin voert ze filosofische gesprekken met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars, zoals Roger Scruton, Connie Palmen en Krzysztof Zanussi. Op 10 september 2017 is Marcel Möring te zien in het tweede seizoen van Wanderlust.

Op vrijdag 13 oktober zijn Marcel Möring en Alicja Gescinska samen te gast bij B-Unlimited. Ze worden geïnterviewd door Jeroen Vullings en gaan met elkaar in gesprek over identiteit en de zoektocht naar een thuis.

Muziek: Sietske Roscam Abbing

Gespreksleider: Jeroen Vullings

Programma geproduceerd door Mira Feticu van Bibliotheek Den Haag. Met boekverkoop door Van Stockum boekhandel.


DELEN MET VRIENDEN

B-Unlimited


Literatuur Late Night met Marcel Möring en Alicja Gescinska in Centrale Bibliotheek

68 Spui Studio B, 2511 BT Den Haag, Netherlands

EVENEMENTEN DIE JE MOGELIJK LEUK VINDT