€ 10
Live-opname met Jean-Claude van Rijckeghem

Live-opname met Jean-Claude van Rijckeghem

Venster Acties en details

€ 10

Datum en tijd

Locatie

Boekwinkel De Groene Waterman

Wolstraat 7

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Tijdens deze eerste live-opname van De Grote Vriendelijke Podcast in Vlaanderen gaan we in gesprek met schrijver Jean-Claude van Rijckeghem!

Over dit evenement

Hij is schrijver van geweldige, veel bekroonde historische jeugdromans als 'Jonkvrouw', 'Galgenmeid' en 'IJzerkop': Jean-Claude van Rijckeghem. Eind mei verschijnt zijn nieuwste boek 'Onheilsdochter', dat speelt in het Denemarken van het jaar 870. Hoofdpersoon Yrsa is de heidense dochter van een Friese slavin en een Deense stuurman. Als de mannen van haar dorp op een dag van zee terugkomen met een hooggeplaatste gijzelaarster aan boord, krijgt Yrsa de opdracht op haar te passen. Hoewel de levensopvattingen van Yrsa en de rijke Zuster Job bijna niet met elkaar te rijmen zijn, ontstaat er toch een vriendschap tussen de twee.

Op 29 mei praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen met Van Rijckghem over zijn research en schrijfproces, zijn liefde voor de geschiedenis en sterke, vrouwelijke hoofdpersonen, over de verschillen en overeenkomsten tussen scenario's en romans schrijven, zijn meeslepende stijl en vast nog veel meer.

Natuurlijk is er de gelegenheid om de boeken van Van Rijckeghem te kopen en door hem te laten signeren en de schrijver en Bas en Jaap te ontmoeten. We kijken er enorm naar uit om onze Vlaamse (en misschien ook wel Nederlandse) luisteraars te ontmoeten.

De kaartprijs is inclusief gratis drankjes en hapjes!

14:30u - Inloop met koffie/thee

15:00u - 16:30u - Opname

16:30 - 17:30 - Borrel

Let op: om geluidshinder tijdens de opname te voorkomen, kunnen we na 15:00u geen bezoekers meer binnenlaten. Zorg dus dat je op tijd bent en houdt de inloop van 14:30u aan als aanvangstijd. Dankjewel!

Afbeelding van Live-opname met Jean-Claude van Rijckeghem

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen