Gratis

Living LAB 040 Café #1

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Living LAB 040

Castilielaan 15

5629 CH Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ben jij werkzaam in de bouw en wil jij met ons in gesprek over de stad van morgen? Kom dan naar het Living LAB 040 Café op 7 december!

Over dit evenement

Living LAB 040 Café #1 – Taking a leap of faith

De ontwikkeling van het Living LAB 040 is tot nu toe één groot avontuur. Een avontuur waarbij we met onze partners en pioniers in het diepe zijn gesprongen, op zoek naar oplossingen voor de compacte stad van morgen. Een pad vol onverwachte wendingen, onzekerheden, medestanders en sceptici, maar ook met een fantastisch perspectief. Dit alles heeft ons gebracht tot het punt waar we nu staan. Aan de vooravond van de realisatie van de allereerste fase! Daarmee komt het plan tot leven en gaan we de dynamische proeftuin echt realiseren. Tijdens het eerste Living LAB 040 Café vertellen we jullie waar het Living LAB 040 om draait, wat we mee hebben gemaakt, wat we hebben geleerd. Welke drempels we hebben moeten overwinnen en hoe we dat hebben gedaan. Ook doen we deze middag uit de doeken waar de eerste pioniers in het Living LAB 040 aan gaan werken en wat we nog meer gaan organiseren. Wat ga je hier straks zien, meemaken, ontdekken? We staan op het punt om de eerste bouwvergunningen aan te vragen, waarmee de realisatie van de eerste experimenten heel dichtbij komt.

Living LAB 040

Met het Living LAB 040 werken we aan de grootschalige opgaven waar we voor staan. Denk daarbij aan de bouwopgave, de woningnood, de verduurzamingsopgave, transitie naar een circulaire economie, vereenzaming, vergrijzing, gezondheid, enzovoorts. Er zijn tal van goede ideeën en oplossingen, die helaas niet snel genoeg worden omarmd. Daar komt bij dat de toekomst niet te voorspellen is en er heel veel is wat we nog niet weten. Wachten tot we het wel weten, dat kunnen we ons simpelweg niet meer permitteren. We hebben elkaar hard nodig om de grootse uitdagingen van de toekomst te trotseren. Daarom gaan we in het Living LAB 040 nieuwe woon- en leefconcepten ontwikkelen. Niet alleen pionieren we met bedrijven, maar ook de gemeente en bewoners worden uitgedaagd en doen actief mee in de experimenten. Door te proberen, te oefenen, te vallen en op te staan, leren we wat werkt en wat niet en daar borduren we samen op voort. En dat alles binnen een echte woonwijk, waar we 119 experimentele woningen realiseren, die bewoond gaan worden en die komen te staan in een omgeving die net zo experimenteel is.

Programma

Het Living LAB 040 Café vindt plaats in een bijzondere setting. Hieronder geven we een globaal beeld van het programma, de precieze opzet, ontdek je tijdens de dag zelf. Durf jij het avontuur aan?

14:00 uur: Ontvangst

14.30 uur: WelkomLiving LAB 040; proeftuin voor wonen en leven in de stad van morgen; Sneak peak in de eerste experimenten; Bierviltjes ronde

18.00 uur: WRAP-UP

Aanmelden

Door een ticket via deze website te reserveren kun je je aanmelden voor de bijeenkomst. We mikken op de organisatie van een fysieke bijeenkomst. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op een inspirerende locatie in Eindhoven, dit wordt na inschrijving bekend gemaakt.

Meedoen in het Living LAB 040?

Wil je niet alleen meepraten tijdens het Café, maar ook echt actief mee doen in het LAB? Dat kan! Na de eerste fase, komt een tweede, een derde, een vierde, een vijfde fase… En in elke fase zoeken we pioniers en partners die samen met ons in het diepe willen springen, op weg naar het vinden van oplossingen voor de compacte stad van morgen! Het begint allemaal in het café.

Hopelijk zien we jou op 7 december!


		Afbeelding van Living LAB 040 Café #1
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Living LAB 040

Castilielaan 15

5629 CH Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Living LAB 040

Organisator van Living LAB 040 Café #1

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen