Living LAB 040 Café #1

Living LAB 040 Café #1

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Beachclub Sunrise

3 Ekkersweijer

5681 RZ Best

Netherlands

Kaart bekijken

Sta jij open om met ons op ontdekkingsreis te gaan naar de stad van morgen? Kom dan naar het Living LAB 040 Café op 18 mei!

Over dit evenement

Living LAB 040, CurioCity for future Living

Het Living LAB 040 is een bijzondere woonwijk in Eindhoven Noord. Hier gaan we op 8500m2 grond 119 experimentele woningen realiseren. Deze worden bewoond en komen te staan in een omgeving die net zo experimenteel is. Hier gaan we werken aan de ontwikkeling van nieuwe woon- en leefconcepten. De uitdagingen waar we voor staan zijn immers enorm groot en versnelling is hard nodig. Denk aan de bouwopgave, de woningnood, de verduurzamingsopgave, transitie naar een circulaire economie, vereenzaming, vergrijzing, gezondheid, enzovoorts. We hebben elkaar hard nodig. Want de opgave is niet alleen groot, maar ook complex. En er zijn al heel veel goede ideeën en oplossingen, maar helaas worden die nog niet snel genoeg omarmd.

Daar willen wij verandering in brengen. Niet alleen, maar samen. We dagen bedrijven, gemeenten, kennisinstellingen en bewoners uit om actief mee te doen in de experimenten. Door te proberen, te oefenen, te vallen en op te staan, leren we wat werkt en wat niet en daar borduren we samen op voort. En dat alles binnen een echte woonwijk. Ga jij ook mee op avontuur?

Wat staat er op het programma?

De ontwikkeling van het Living LAB 040 is tot nu toe één grote ontdekkingstocht. Een avontuur waarbij we met onze partners en pioniers in het diepe zijn gesprongen, op zoek naar oplossingen voor de compacte stad van morgen. Een pad vol onverwachte wendingen, onzekerheden, medestanders en sceptici, maar ook met een fantastisch perspectief. Dit alles heeft ons gebracht tot het punt waar we nu staan. Aan de vooravond van de realisatie van de allereerste woningen! Daarmee komt het plan tot leven en gaan we de dynamische proeftuin echt realiseren.

Met realisatie van de eerste woningen, wordt het ook tijd voor het eerste Living LAB Café! In een bijzondere setting gaan we vertellen waar het Living LAB 040 om draait, wat we mee hebben gemaakt, wat we hebben geleerd. Welke drempels we hebben moeten overwinnen en hoe we dat hebben gedaan. We vertellen waar we aan werken met de eerste pioniers. Wat ga je hier straks zien, meemaken, ontdekken? Maar ook: waar zijn we naar op zoek? En hoe kunnen andere pioniers aanhaken op het initiatief? Het ontdekken van de stad van morgen, willen wij immers samen doen met anderen!

Tijd en locatie

Het event start om 14:00 uur en we sluiten rond 18:00uur af. We nodigen je uit bij The Beachclub in Eindhoven, een locatie vlak bij de plek waar het Living LAB 040 wordt gerealiseerd.

Wij kijken ernaar uit om jou op woensdag 18 mei te mogen ontvangen tijdens ons eerste Living LAB 040 Café!

Hartelijke groet,

Het Living LAB 040-team

Afbeelding van Living LAB 040 Café #1

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen