Gratis

Meerdere data

Living LAB 040 Kennismakingssessie

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Wil jij innoveren en bouwen aan de stad van morgen? Laten zien dat het anders kan? Kom naar één van de kennismakingssessies!

Over dit evenement

We staan aan het begin van de tweede fase van de realisatie van het Living LAB 040. Deze fase willen we samen met andere pioniers invullen. Daarom willen wij graag mensen met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de stad van morgen ontmoeten en verkennen of het Living LAB 040 kan helpen jou verder te brengen.

Waarom het Living LAB 040?

We staan voor een grote opgave die we onmogelijk als individuen op kunnen lossen. De woningcrisis wordt steeds zorgelijker. Betaalbaarheid en duurzaamheid staan met elkaar op gespannen voet. Steden worden steeds voller, verharden en groen verdwijnt. Het klimaat verandert intussen in rap tempo en de stad warmt op. Mensen vervreemden van elkaar. Het belang van gezondheid en solidariteit staat meer dan ooit op de agenda. Het is hoog tijd om het roer radicaal om te gooien.

Daarom realiseren wij het Living LAB 040. Hier verbinden we, bedenken we oplossingen, experimenteren we en schalen we alles dat succesvol is, buiten het LAB, op. Wij bundelen de krachten en bouwen met het Living LAB 040 een stukje ‘stad’ van scratch af aan op. We denken hier los van bestaande kaders en zijn niet bang om het gesprek aan te gaan met de gevestigde orde. Alles, vanaf het bouw- en woonrijp maken, de inrichting, omgang met water, groen en biodiversiteit, tot en met de sociale context, voeding, beweging, wijze van wonen én financieren, stellen we hier ter discussie. Het LAB is hiervoor een R&D plaats, voor techniek, sociale experimenten, maar ook als een ontmoetingsplek voor alle deelnemers. Waar we elkaar versterken en de weg bereiden voor een kansrijke toekomst.

Voor wie?

Iedereen die een oplossing heeft voor de stad van morgen ontmoeten wij graag. Dat mag gaan over mobiliteit, over de bouw van woningen, over wonen, bouwproducten en systemen, super-meubels, groen, blauw, financiering, bouw en woonrijp maken, inrichting, gezondheid, voeding, enz. Een oplossing die nieuw is voor de markt en waarvoor jij een plek zoekt om deze tot volwassenheid te brengen. Dit kan mogelijk binnen het Living LAB 040, door samen met bewoners en de gemeente te pionieren. Het Living LAB 040 biedt daarbij een podium om koudwatervrees weg te nemen bij beslissers, oplossingen te toetsen, ideeën te versterken en deze door te ontwikkelen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Wij zoeken pioniers die samen met ons de stad van morgen willen herontwikkelen. Hands-on, door uit te proberen, door te vallen en weer op te staan. Stoppen met praten, maar gewoon doen en laten zien. Het Living LAB 040 biedt daarvoor op 8.500 m2 ruimte aan diverse initiatieven die het wonen en leven raken, in een experimentele omgeving en met totaal maximaal 119 experimentele woningen.

Als wij nadenken over de stad van morgen, dan zien we een stad voor ons, met een totaal ander gezicht. Wij hebben onze visie vertaald naar 5 innovatiepijlers. Een stad waarin (1) het welzijn van de bewoners ten alle tijden voorop staat. Een stad die (2) aantrekkelijk is, met een thuis voor iedereen, ongeacht hun financiële mogelijkheden. Waar we samen (3) verantwoording nemen en dus bewust omgaan met alles wat de aarde ons biedt. Een stad die (4) efficiënt wordt georganiseerd zodat er geen verspilling is. En een stad die (5) wendbaar is, zodat zij kan transformeren naar de behoeften van haar inwoners en kan reageren op het klimaat om de stad leefbaar te houden.

Heb jij sterke ideeën over de stad van morgen die aansluiten bij deze 5 thema’s? Kom jij met jouw ideeën niet verder binnen de gevestigde orde? Wil je samen met ons pionieren en strijden om een andere manier van bouwen, mobiliteit, omgang met water, groen, financieren, enzovoorts te beproeven? Laten zien dat het anders kan, als we maar bereid zijn om ‘om te denken’? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kennismakingssessies

De kennismakingssessies staan gepland op 12, 19 en 27 mei. Het allerliefste gaan we met iedereen één op één gesprekken aan en ontmoeten we elkaar fysiek. Helaas laat de huidige tijd dat niet toe. Per sessie kunnen maximaal 8 deelnemers aansluiten. We organiseren meerdere sessies en houden de groep bewust klein om tot goede gesprekken te komen. In de sessies horen we graag jullie verhalen, de uitdagingen die jullie zien en de hobbels die jullie ervaren. Waar krijgen jullie energie van? En wat is er volgens jullie nodig om tot een doorbraak te komen? Wat is jullie beeld van de stad van morgen?

Programma

De sessies duren 2 uur en volgen op hoofdlijnen het volgende programma

  1. Kennismaking
  2. Doelstellingen & innovatiepijlers Living LAB 040
  3. Jullie innovatie uitdagingen en visie op stad van morgen (korte pitches)
  4. Proces fase 2
  5. Wrap up en vervolg

Meld je aan!

Wij nemen jullie graag mee in het avontuur dat wij zijn gestart, waar we nu staan en wat we gaan doen. Ook willen we graag verkennen hoe en of we met elkaar kunnen verbinden in het Living LAB 040.

Verras, denk mee, doe mee!

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Organisator Living LAB 040

Organisator van Living LAB 040 Kennismakingssessie

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen