Gratis

Lonka viert 100-jarig jubileum met kunstwerk in Breda

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pioenroosstraat 1

1 Pioenroosstraat

4818 HV Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lonka viert haar 100-jarig jubileum. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal zal het merk op 25 september in Breda een ‘Blind Wall’ onthullen.

Over dit evenement

De Brabantse zoetwarenfabrikant Lonka viert in 2020 haar 100-jarig jubileum. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal zal het merk op 25 september in Breda een ‘Blind Wall’ gevelkunstwerk onthullen. Het kunstwerk is gesitueerd in de Pioenroosstraat in de wijk Zandberg-Oost, op de plek waar van 1920 tot 1965 de eerste fabriek van ‘London Caramel Works’ heeft gestaan.

Beeldend kunstenares Mariëtte van der Meer, werkzaam en woonachtig in Breda, creëerde en schilderde verschillende panelen die in lagen worden aangebracht op de muur. De panelen stellen een koffiemoment met de lekkernijen van Lonka voor. Na plaatsing is het werk onderdeel van het streetart museum Blind Walls Gallery.

Onthulling door oudste medewerker

Op 25 september zal Lonka’s oudste medewerker mevrouw Annie Vergouwen, allround operator, het kunstwerk officieel onthullen. Zij trad in 1968 in dienst bij Lonka en is inmiddels 52 jaar werkzaam in de fabriek.

De onthulling van het kunstwerk wordt ingekleed als een ‘High Tea & Coffee’ inclusief een barista voor lekkere koffie en thee en diverse Lonka-lekkernijen.

U bent van harte welkom bij de onthulling aanwezig te zijn.

Vrijdag 25 september, 10.30 - 11.30 uur

Pioenroosstraat 1

4818 HV Breda

Let op: Het is niet nodig om de verkregen tickets mee te nemen naar het evenement.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pioenroosstraat 1

1 Pioenroosstraat

4818 HV Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen