Gratis

Love & Passion

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pjez Unik

Kloosterstraat 112

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Naar aanleiding van het Antwerp Queer Arts Festival 2017 organiseert Pjez Unik de tentoonstelling "LOVE & PASSION" met kunstwerken van Wim Adriaenssens, Gaetano Grisafi en Greet Ketelaers.

WIM ADRIAENSSENS is kunstenaar/designer sedert 1991. Hij startte zijn loopbaan als meubel –en modeontwerper waarbij hij sterk beïnvloed werd door oa Issey Miyake en Yohji Yamamoto. Wim schildert figuratief maar weet zijn materialen op een abstracte manier te gebruiken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘gestes’ , zoals alechinsky die toepaste: gebruik maken van de arm en het ganse lichaam om te schilderen. Wim ’s onderzoek naar materialen bracht hem bij Venetiaans terpentijn, een bijna vergeten product dat hij niet enkel als bindmiddel voor zijn pigmenten gebruikt, maar als volwaardig schilderkundig medium. Hierdoor ontstaat een specifiek beeld van de verf en krijgen de schilderijen hun sterk energetische lading. Een energie die hij kanaliseert om verschillende emoties van het mannelijk lichaam te verbeelden. Het gebruik van het doek ontleent Wim aan zijn voorliefde voor chinees penseel schilderen en Chinese kalligrafie: delen van het doek worden wit gelaten. Het principe van ‘WU WEI’ komt hier duidelijk naar voren: een maximale impact met een minimum aan middelen.

GREET KETELAERS houdt vast aan de klassieke benadering van beeldhouwkunst. Zij hanteert een expressieve boetseertechniek. De werken zijn zowel intrigerend als bevragend. De contextuele vaagheid veroorzaakt een mysterieuze sfeer en laat verschillende mogelijkheden open. Ze roept vragen op waarop elke toeschouwer zijn eigen individuele antwoord kan formuleren. De beelden zijn sober van kleur. Uitvergrote ledematen accentueren het expressieve karakter. Haar beelden in klei zijn uniek. Nu en dan laat ze een beeld afgieten in brons voorzien van een krachtig patina en een identificatienummer.

GAËTANO GRISAFI is een kunstschilderij die de laatste tijd furore maakt in de kunstwereld. De combinatie van het figuratieve met het abstracte zorgt er net voor dat hij de gevoelige snaar raakt bij de toeschouwer. Zijn kleurenpallet beperkt zich enkel tot het zwarte, toch met een veelheid van schakeringen en grijs-nuances. Dat brengt dan toch een lichtspel teweeg in de monochrome weergave. Gaëtano heeft vorig jaar de Marina Picasso prijs gewonnen in Cannes.

De vernissage is op zaterdag 5 augustus van 16u tot 19u...

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pjez Unik

Kloosterstraat 112

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen