€ 6,30 – € 8,91
Luku/Omzien naar - hoe Suriname inspireert en verbindt - lezing 1

Luku/Omzien naar - hoe Suriname inspireert en verbindt - lezing 1

Venster Acties en details

Vanaf € 6,30

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadsherstel Amsterdam

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lezingavond 1 tijdens Stadsherstels Surinaamse maanden.

Over dit evenement

Tijdens de groepstentoonstelling 'Luku/Omzien- hoe Suriname inspireert en verbindt' in de Amstelkerk, worden er drie lezingavonden georganiseerd over het thema. De sprekers van de eerste lezingenavond zijn Maartje Jaquet, Renée Koldewijn en Eric Kastelein.

Maartje Jaquet (1963) over haar vriendschap met Rinaldo Klas, beeldend kunstenaar en voormalig directeur van het Nola Hatterman Instituut in Paramaribo. Over hun duo-expositie ‘Bezielde lijnen‘ in Readytex Art Gallery in Paramaribo (2019) en haar Artist in Residence periode die resulteerde in een serie portretten veelal gemaakt aan de Waterkant die in de Amstelkerk te zien zijn.

Over het in Amsterdam Zuidoost gemaakte werk dat ze aldaar exposeerde en haar recente werk waaruit onder meer haar ‘ Keti Koti Project’ voortkwam.

www.maartjejaquet.nl

Renée Koldewijn (1958) over haar uitwisseling en samenwerking met de Surinaamse kunstenaar Isan Corinde in 2014 en 2015.

Renée verbleef in 2014 een aantal weken in Suriname en Isan werkte in 2015 in Renée’s atelier in Amsterdam. Ze maakten in die tijd onder andere een installatie voor het Volkenkundig Museum in Leiden. Hun belangstelling heeft verschillende raakvlakken.

Renée werkt vooral met pangi-stof, verf en klei om haar verhaal te vertellen. Recentelijk spelen (Palm) bomen, als metafoor voor de mens, een belangrijke rol in haar werk.

www.reneekoldewijn.nl

Eric Kastelein (1954) is historicus, schrijft voor Parbode Surinaams Magazine en is de auteur van Oog in oog met Paramaribo. Verhalen over het herinneringserfgoed (LM Publishers, 2020). Hij vertelt aan de hand van veel beeldmateriaal over zijn onderzoek naar de (vergeten) geschiedenissen achter de cultuurhistorische gedenktekens en de kunstenaars daarvan zoals Erwin de Vries en Jozef Klas. Een nieuwe luku op de inspiratie van Paramaribo.

www.ooginoogmetparamaribo.nl

Het boek over Nola Hatterman en Oog in oog met Paramaribo. Verhalen over het herinneringserfgoed van Eric Kastelein is te koop tijdens deze lezing en in ons Stadsherstelwinkeltje (Reguliersgracht 67, di t/m vr 13.00 tot 16.30 uur)

Deze lezing is onderdeel van Stadsherstels Surinaamse maanden. Lees er HIER meer over.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadsherstel Amsterdam

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen