Lunchlezing: Een theatrale duik in de Friese slavernijgeschiedenis

Venster Acties

Lunchlezing: Een theatrale duik in de Friese slavernijgeschiedenis

Lunchlezing in het kader van 150 jaar afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën.

Door Tresoar

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 15 jun. 2023 12:30 - 13:30 CEST

Locatie

Tresoar 1 Boterhoek 8911 DH Leeuwarden Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

In 2023 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën afschafte. Tijdens deze lunchlezing laten Guus Pengel, Henk Leutscher en Jaleesa Schiphorst hun licht schijnen op het Friese slavernijverleden. Zij vertellen over sporen van het slavernijverleden in Leeuwarden en de activiteiten tijdens het herdenkingsjaar, waaronder de muzikale voorstelling Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei. De voorstelling is een coproductie van Pier21 met Untold, Volksoperahuis en De Harmonie en gaat op 16 juni a.s. in première.

Lunchlezing

De lezing begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. I.v.m. verwachte drukte is reserveren verplicht! Bij het aanmelden kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch uit de Surinaamse keuken voorafgaand aan de lezing (zowel vegetarisch als niet-vegetarisch + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 5 euro, te betalen bij aanvang. Geef bij het aanmelden ook aan met hoeveel personen je komt. De lunchlezing wordt georganiseerd door Tresoar, in samenwerking met Pier21 en Stichting Comité 30 juni-1 juli Fryslân.

Meer informatie over de drie sprekers is hier te vinden.

Over de organisator

Georganiseerd door
Tresoar

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Het is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân.