Gratis

Lunchlezing Frank Westerman: Een nieuwe Koude Oorlog?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tresoar

Boterhoek 1

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lunchlezing Frank Westerman: De wereld volgens Darp. Een nieuwe Koude Oorlog?

Over dit evenement

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur. Deze historische gebeurtenis markeerde het einde van een tijdperk. Maar anno 2020 laaien de spanningen tussen Oost en West weer op en lijken we af te stevenen op een nieuwe Koude Oorlog…

Als ooggetuige van de geschiedenis maakte journalist en schrijver Frank Westerman in december 1989 de val van de Ceaușescu’s mee. Hij maakte reportages over Che Guevara, ontbeet in Cuba met een voortvluchtige RAF-terroriste en sprak met ex-Sovjetminister Edouard Sjevardnadze. En hij liep begin jaren 80 mee in demonstraties in het Drentse dorp Darp waar - tot 1992 - Amerikaanse kernkoppen in het bos lagen opgeslagen.

In dit theatercollege laat Westerman de Koude Oorlog in woord en beeld nagalmen via Boekarest en Havana tot in Drenthe - en laat hij helder zien waar en hoe de geschiedenis zich anno 2020 dreigt te herhalen

Lunchlezing

Iedere derde donderdag van de maand organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een lunchlezing in Leeuwarden over tal van interessante en actuele onderwerpen.

De lezing begint om half 1 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

De lezing zal ook live worden gestreamd via ons YouTube kanaal: Tresoar YouTube.

Onder voorbehoud i.v.m. de coronamaatregelen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tresoar

Boterhoek 1

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen