Gratis

Lunchlezing Luzette Kroon | Water wijst de weg

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tresoar

1 Boterhoek

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lunchlezing Luzette Kroon | Water wijst de weg

Over dit evenement

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen is deze lezing alleen toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs en vragen wij u tijdens het rondlopen een mondkapje te dragen. Deze mag af op de zitplaats. Excuses voor het ongemak.

De klimaatverandering in Nederland gaat sneller dan verwacht en gaat grote effecten hebben. Dat blijkt het uit het Klimaatsignaal’21 van het KNMI. De zeespiegel stijgt en wateroverlast door extreme hoosbuien en droogte komen steeds vaker voorkomen. De waterschappen merken deze gevolgen in hun dagelijks werk en investeren jaarlijks 1,8 miljard euro in het klimaatbestendig maken van Nederland. Door bijvoorbeeld dijken te versterken, regenbuffers aan te leggen en zoetwater vast te houden. Echter, het watersysteem loopt tegen zijn grenzen aan. We kunnen het water niet langer naar onze hand zetten. Ingrijpende maatregelen zijn onvermijdelijk. Dit vraagt ook om ruimtelijke keuzes en aanpassingsvermogen van iedereen. We moeten samen aan de slag voor een toekomstbestendig Nederland.

Dijkgraaf Luzette Kroon van Wetterskip Fryslân neemt je mee in de dilemma’s en uitdagingen in het waterbeheer. ‘We hebben ons land te leen van onze toekomstige generaties. Hoe gaan we met die lening om? Wat hebben we er met elkaar voor over om ons land nu en in de toekomst veilig en leefbaar te houden?’

Luzette Kroon is sinds 2019 dijkgraaf van Wetterskip Fryslân. Het waterschap dat in Fryslân en het Groninger Westerkwartier zorgt voor sterke dijken, een goed waterpeil en schoon water.

Lunchlezing

De lezing begint om half 1 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

Deze lezing zal live gestreamd worden via het YouTube kanaal van Tresoar.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tresoar

1 Boterhoek

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Tresoar

Organisator van Lunchlezing Luzette Kroon | Water wijst de weg

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Het is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen